arhitectură

Casa Sf. Emanuel – un design modern din SUA

 de Ronnie-Self

fațada arhitecturii casei moderne

Ronnie Self este numele arhitectului acestei case moderne de 150 m², care a fost înființată în Houston, Texas, SUA. Conceptul clădirii este de a crea o atmosferă mai prietenoasă și mai privată între străzile aglomerate ale orașului. De aceea toată treaba Casa Sf. Emanuel a fost ridicat deasupra nivelului solului pentru a găsi o ieșire din zgomotul și murdăria din împrejurimi.

House St. Emanuel – un design inovator din SUA

arhitectura casei moderne terasa acoperisului

O singură poveste Casa Sf. Emanuel are o terasă pe acoperiș. La nivelul etajului există doar o cameră de depozitare și o scară care duce la zonele de locuit ale acoperișului. Scara este plasată în mijlocul clădirii și toate camerele sunt unite prin ea. Deasupra este un living mare cu zonă de luat masa și living. Bucătăria este conectată la zona de luat masa, iar camera de zi se deschide spre un birou. Zona dormitorului casei se află în spatele casei scărilor. Dulapul duce la un coridor cu două dormitoare și o baie spațioasă.

interior interesant în zona de living

Acea Casa Sf. Emanuel este îndreptată spre sud-est. Întreaga fațadă sud-estică este formată din ferestre din podea până în tavan care permit luminii să intre în cele două dormitoare, bucătărie și sufragerie. Livingul, pe de altă parte, privește spre nord. Există, de asemenea, o fereastră mică în hol. Restul clădirii este izolat de mediul stresant de pereți albi solizi.

Interiorul acestei case contemporane combină arhitectura modernă și căldura unei case în stil oraș mare. Pereții și tavanul sunt vopsite în alb, iar podeaua este acoperită cu lemn închis la culoare. Mobilierul este minimalist, iar decorul creează o atmosferă caldă. În camera de zi există o bibliotecă mare colorată.

De K.H. Christova

interior interesant în sala de mese