arhitectură

Casă modulară cu containere cu piscină și design subtil în mijlocul naturii

Pentru acest proiect, arhitecții au adoptat o abordare neconvențională pentru a crea o casă de containere modulară în Hamptons. „Casa modulară Amagansett” nu este o clădire tradițională, ci constă dintr-un număr de containere transformate. Echipa a prefabricat un total de șase dintre ele și le-a instalat pe site în doar două zile. Modulele casei sunt amplasate în jurul unui stejar existent și sunt stivuite astfel încât să se creeze un spațiu de locuit de 1.800 de metri pătrați în mijlocul rezervației naturale.

Planul etajului casei de containere modulare

casă modulară container de designer cu piscină construită în jurul stejarului în pădure

Prin urmare, spațiul de locuit cuprinde un total de patru dormitoare, trei băi și un living spațios. Fațada este vopsită în negru și se armonizează perfect cu mediul forestier. Fronturile cu geamuri abundente relaxează aspectul minimalist altfel strict al volumului clădirii și fac clădirea modernă să arate aerisită și ușoară. În același timp, geamul lasă multă lumină solară în camere și creează o conexiune perfectă între zonele interioare și exterioare. Constructorii, o familie cu trei copii, aveau un buget limitat și erau dispuși să folosească materiale și metode de construcție neconvenționale.

design structurat cu un recipient tăiat în jumătate fără piloni dedesubt

Arhitecții americani MB Architecture au stivuit containere de transport pentru a finaliza această casă de vacanță neagră în Amagansett, New York, în câteva zile. Ca o casă modulară compactă pentru containere, aceasta reprezintă o casă de weekend de 167 metri pătrați, situată pe o mică proprietate împădurită din cătunul de pe coasta de sud a Long Island. Pentru a satisface așteptările clienților pentru un loc de retragere, arhitecții au adăugat un container suplimentar pe partea de nord, care se conectează la volumul principal cu dubla înălțime printr-o pasarelă vitrată. Există, de asemenea, un alt container la etajul al doilea.

Conexiune din sticlă între două părți ale casei modulare container cu grădină

Arhitectura urmează contururile naturale ale sitului în formă de pană: clădirea se află la un nivel superior la capătul mai estic al sitului, în timp ce terasa în aer liber coboară spre vest spre piscină. Ferestrele mari și ușile vitrate la ambele capete ale containerului creează un mediu de viață atât în ​​interior, cât și în exterior. Aceste modificări răspund, de asemenea, la suprafața înclinată care a influențat amplasarea și orientarea clădirii orientate spre vest. Cu toate acestea, dimensiunea casei modulare pentru containere este în mod deliberat compactă pentru a corespunde caselor vecine.

Design minimalist și spațiu

utilizarea spațiului cu tavane înalte în interior cu canapea portocalie de design minimalist și masă din lemn

Arhitecții au folosit camera dublă și au creat un perete al ferestrei. Astfel, au inundat zona de zi cu lumina zilei și au încadrat vederea spre vest. La apus, raze de lumină trec literalmente prin casă. Zona de zi îmbibată de soare este mobilată cu un covor de stuf de epocă de la tribul tuareg din Africa de Nord (cumpărat de la o piață de vechituri), o canapea toga și o masă Saarinen cu scaune roșii Tolix.

scara cu balustrada duce din sufragerie direct in dormitor cu hol

Designerii au dorit să creeze un interior confortabil, jucăuș și distractiv pentru copii și părinți. Așa au fost create aspectul deschis și fațada geometrică. Acestea ilustrează faptul că o astfel de casă de containere modulare se poate simți foarte spațioasă. De asemenea, echipa a tăiat un container la jumătate din lungime și l-a așezat la etajul al doilea pentru a găzdui dormitorul principal. Aripa dormitorului separat are o baie proiectată confortabil.

ușă franceză largă cu vedere la pădure și mobilier retro din lemn în cameră

Ferestrele mari din dormitoarele de la etaj creează iluzia de a fi scufundate în vârfurile copacilor. Mobilierul personalizat completează conceptul minimalist al facilității. Designul structural de la etajul al doilea este unic. Nu există grinzi dedesubt, dar este texturat de sus și ținut în tensiune până la fundația de pe partea opusă. Deci, acesta este un fel de descoperire structurală în care arhitecții au profitat de rezistența inerentă a containerelor.

Realizarea flotei a proiectului de construcție

bucatarie moderna minimalista cu dulapuri albe si iluminat in tavan

Partea tehnică a proiectului a avut loc în afara amplasamentului înainte ca containerele să fie transportate și instalate în două zile. Dulapurile de bucătărie, faianța și corpurile de baie, pasarela vitrată, amenajarea teritoriului și piscina au fost adăugate în săptămânile următoare instalării. Bucătăria minimalistă este prevăzută cu blaturi, în timp ce podelele sunt realizate din stejar alb.

casă de containere iluminată în negru cu cale de grădină realizată din piatră naturală design modern

Construcția rapidă și foarte eficientă a contribuit, de asemenea, la reducerea costurilor. Acestea au variat de la 300 la 300 USD pe picior pătrat, excluzând caracteristicile peisajului și piscina. Deși acesta poate fi un număr foarte mare în statul New York, de exemplu, este cu mult sub medie pentru locația de la capătul estic al Long Island, unde construcția poate costa între 500 și 800 USD pe picior pătrat. Din acest motiv, costurile de construcție depind de regiune.

Vedere a dormitorului în container cu perdele în mijlocul pădurii

Poate că cel mai surprinzător aspect al proiectului a fost cât de rar arhitectul principal s-a întâlnit personal cu clienții. Cuplul ocupat s-a întâlnit cu arhitecții de câteva ori și doar de două ori la fața locului. Acest lucru s-a întâmplat odată când au cumpărat prima proprietate și a doua oară când casa era aproape terminată. Acest aranjament a fost oarecum neobișnuit pentru practica care este utilizată pentru întâlnirile recurente ale clienților.

* Site web Arhitecți

în casă modulară cu containere vopsite în negru, cu ferestre și uși mari, văzute de pe poteca grădinii

vedere laterală a containerului casă modulară construită pe două etaje cu grădină și piscină

baie separată de camera copiilor cu perete albastru-deschis

fereastră mare de sticlă în dormitorul principal cu pereți albi și pardoseală laminată

mat de stuf vintage din tribul tuareg din Africa de Nord toga canapea saarinen masă cu scaun tolix roșu

plan de etaj amagansett container casă modulară

Modul de containere proiectat de arhitecți ca plan pentru planul de etaj