arhitectură

Casă mexicană modernă

design inovator de case din Mexic

Acest mic contemporan casa mexicana a fost proiectat de arhitectul Tatjana Bilbao și de artistul Gabriel Orozco. Casa mexicană reprezintă o colaborare interesantă între aceste două tipuri de artiști.Casa este o casă de vacanță situată în frumoasa sălbăticie din Mexic. În ciuda designului său cu aspect umil, acesta oferă spații exterioare mari și vederi uimitoare asupra oceanului și a solului în creștere în depărtare.

Casă mexicană – design exterior modern

arhitectură interesantă - o casă în Mexic

Structura generală este simplă și foarte funcțională. Este o clădire cu un etaj, cu o înălțime modestă. Fațada este, de asemenea, simplă, acoperită cu stuc alb. Accentul  casa mexicana este ajustat acolo unde se află o piscină circulară destul de mare. Două scări exterioare din beton duc la al doilea nivel, care este acoperișul. Pardoseala din lemn de culoare închisă acționează ca o acoperire a acoperișului și, de asemenea, ca o platformă pentru persoanele care folosesc piscina. Se amestecă foarte bine cu stâncile din jur, astfel încât piscina să arate ca un iaz natural și platforma să fie ca stâncile care o înconjoară.

arhitectura moderna – casa mexicana

casa mexicana - baie moderna

Există doar două camere în casa mexicana– o bucătărie și o cameră de zi care pot fi folosite și ca dormitor. Toate camerele sunt situate sub acoperiș cu piscina. Designul ei este minimalist și este decis în schema foarte strictă de culori alb și gri. Aceasta este ceea ce face interiorul casa mexicana cam rece și vine în contrast cu climatul cald de afară. Creatorii casei cred că locuitorii săi își vor petrece cea mai mare parte a timpului în aer liber.

Arhitectură modernă interesantă – casă mexicană

casa mexicană - terasă deschisă pe acoperiș în față

De aceea această casă acordă atenție spațiilor sale exterioare. Acea casa mexicana are mai multe ieșiri care duc spre exterior. Există platforme concrete în jurul lor casa mexicana,  unde rezidenții pot lua masa sau sta și admira frumusețea naturii. Există, de asemenea, un duș în aer liber și un hamac confortabil. Una dintre platformele exterioare este acoperită cu frunze de palmier uscate care acționează ca un scut împotriva puternicului soare mexican.

design modern de case mexicane - piscină