arhitectură

Bucătăria deschisă – camera de zi ca punct central al comunicării: clădire nouă în Italia

bucătărie deschisă / living canapea perete despărțitor gri tencuială

O clădire nouă în Italia redefinește conceptul de zonă de living – bucătăria deschisă-sufragerie este utilizată în proiect de către studioul de design So&Deci spre centrul comunicării. Vă prezentăm o casă în care principiile de amenajare minimaliste sunt implementate cu succes chiar și în spații de locuit limitate. Designul simplu al camerei economisește spațiu, permite o tranziție perfectă între living și bucătărie cu zonă de luat masa alăturată și oferă o anumită flexibilitate. Însoțiți-ne într-un tur virtual printr-o vilă puristă a orașului, unde funcționalitatea întâlnește modernitatea.

Bucătăria deschisă – camera de zi – funcționalitate și stil minimalist într-unul

bucătărie deschisă-sufragerie zonă de luat masa insulă de gătit hotă extractor

Vila orașului cu două etaje este situată într-o zonă rezidențială dens populată din Vicenza, Italia. Casa este pe un teren îngust, casa vecină este chiar lângă ea. Distanța minimă față de celelalte clădiri a reprezentat prima provocare majoră pentru arhitecți – aceștia au trebuit să înfrunte casa spre vest pentru a optimiza condițiile de iluminare. Cu toate acestea, studioul de design a reușit să găzduiască o bucătărie deschisă-cameră de zi cu living, baie, toaletă, dormitor și cameră de oaspeți pe 230 de metri pătrați de spațiu de locuit. Chiar și un garaj pentru o mașină cu conexiune directă la casă ar putea fi construit.

bucătărie deschisă / zonă de luat masa Stil de viață scandinav

Casa a devenit noua locuință a unei femei cu deficiențe de vedere – clientul locuia într-o clădire diferită de mai bine de 50 de ani și avea acum nevoie de cazare nouă. Ea a stabilit specificațiile pentru un concept de viață deschis, în care camerele individuale se îmbină perfect una în alta. Literal fără sudură – deoarece clientul a evitat în mod deliberat ușile. Această schimbare i-a făcut viața mult mai ușoară, pentru că nu trebuie întotdeauna să deschidă sau să închidă ușa.

bucătărie în plan deschis - insulă chicinetă cu aparate încorporate

Arhitecții au încercat într-adevăr să optimizeze confortul de locuit al proprietarului casei. În acest scop, casa a fost mobilată conform conceptului de viață purist. Mai puțin este mai mult, spune principiul de amenajare minimalist – inspirația și baza pentru proiectul talentatului designer de interior. Bucătăria deschisă-camera de zi a fost echipată cu bariere fără mâner – mai ales în conformitate cu tendința. Peretele din spate al bucătăriei a fost placat cu gresie – rezultatul este o suprafață ușor de întreținut. Dispozitivele încorporate deschid calea pentru libera circulație în cameră. O insulă de gătit în mijlocul camerei îi oferă posibilitatea de a pregăti mâncare delicioasă pentru ea și pentru oaspeții ei. Într-adevăr nu lipsește nimic în peisajul bucătăriei – dar accesoriile și ustensilele de gătit sunt toate ordonate în dulapuri. În acest fel, proprietarul casei poate urmări întotdeauna lucrurile și poate găsi rapid farfurii, boluri și altele, după cum este necesar. Găsi. Există o zonă de luat masa pentru șase persoane chiar lângă bucătărie. Proiectat conform celei mai recente tendințe de mix-and-match, într-un stil scandinav purist: masa din lemn masiv este combinată cu scaune cu scaune din plastic. Șic și, de asemenea, ușor de întreținut. Așadar, nimic nu împiedică serile plăcute de gătit cu prietenii!

Bucătărie-living deschisă cu pardoseală din lemn și piatră

bucătărie deschisă-living pardoseală gresie din piatră din lemn

Chiar lângă zona de luat masa, arhitecții au proiectat un colț de lectură cu o canapea cu trei locuri și o măsuță laterală. Rezidentul poate încheia ziua cu o carte sau între timp se poate relaxa pe canapeaua tapițată. Schema de culori din sufragerie este simplă, dar foarte elegantă, tipică purismului. Mai presus de toate, tonurile de pământ și nuanțele de gri formează un ansamblu atractiv.

La fel de funcțional și elegant pe măsură ce mobilierul este selectat, pardoseala joacă de fapt rolul principal în conceptul de living deschis. Podeaua de scândură inspiră un aspect brut, netratat și un cereale fermecător. Unele dintre pardoseli au fost înlocuite cu plăci de piatră naturală – acestea aduc varietate în interior. Dar ele sunt, de asemenea, un adaos practic, deoarece elementele individuale formează o hartă aparte și ajută femeile să își găsească drumul prin casă. Dacă urmați plăcile de piatră, puteți ajunge direct din bucătărie-living în zona de luat masa, canapea, baie, toaletă sau dormitor. Acest lucru minimizează riscul de declanșare.

bucătărie deschisă-living acces dormitor amenajat vilă mică oraș

De asemenea, în dormitor – de asemenea, ușor mobilat, cu un singur pat și dulap – acoperirea podelei se desfășoară în jurul patului până la fereastră. După cum sa menționat deja, clientul a renunțat complet la uși. În acest fel, holul servește ca o conexiune și nu ca un separator de cameră.

Casă mică cu un concept de viață deschis – designul fațadei

bucătărie deschisă-living insulă iluminat aragaz cu gaz

Casa are o fațadă cu geamuri bogate, astfel încât camerele să fie bine ventilate și luminoase în fiecare anotimp. Fațada este pur și simplu pictată în alb și negru. Bucătăria-living are acces direct la zona exterioară – se deschide prin uși glisante mari și largi către grădina mică.

gresie intrare casă cale grădină ușă din față

Un zid de beton protejează casa și locuitorul acesteia de străini. Arhitecții – la cererea proprietarului casei – au decis să nu aibă o poartă de grădină. În schimb, o cale de grădină dreaptă pavată cu plăci de piatră naturală duce direct la ușa din față. Suprafața este antiderapantă și are o lățime de 1,5 metri – suficient pentru ca două persoane să meargă una lângă cealaltă. Cu motivul ulterior pentru confortul optim, ușa din față este echipată cu un mâner lung al ușii.

Mobilați o vilă mică de oraș într-un mod modern și practic

O casă care are puncte atât cu estetică cât și cu funcționalitate minimalistă – așa este So&Așa o descriu arhitecții. Suprafețele ușor de întreținut, mobilierul simplu cu linii clare, numeroase opțiuni de spațiu de depozitare și o pardoseală inovatoare completează programul de locuit. Fațada este, de asemenea, simplă, dar foarte practică – închisă pentru casele vecine, clădirea se deschide spre grădina mică. Proiectul este o dovadă definitivă că puteți trăi confortabil chiar și cu spațiu de locuit limitat. Cu condiția, desigur, ca mobilierul să fie adaptat nevoilor și preferințelor personale.

bucătărie-living deschisă planul casei

vila urbana noua constructie teren teren

Proiect realizat de Asa de&Deci studio de design