arhitectură

Arhitectura modernă – moștenirea lui Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-Architecture-American-Architect-Frank-Lloyd-Wright

Frank Lloyd Wright, numit încă cel mai faimos arhitect american din toate timpurile, iar clădirile sale moderne sunt cunoscute ca fiind cele mai importante lucrări arhitecturale din ultimii 100 de ani. El a pus bazele arhitecturii moderne care știe să folosească mai bine materialele naturale. Clădirile pe care le-a proiectat se încadrează armonios în împrejurimi.

Arhitectura modernă – Casa Fallingwater de Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-American-Architect-Frank-Lloyd-Wright

Poate că cea mai faimoasă clădire plasată în Pennsylvania este cunoscută sub numele de Casa peste cascadă. Proiectul este unic – arhitectul Frank Lloyd Wright a lăsat o parte a muntelui în casă. Fabricat din lemn și piatră, designul creează o relație cu natura, oferind în același timp confort și interioare spațioase. Scopul designului era ca oamenii să acorde mai multă atenție lumii exterioare și să sensibilizeze.

Arhitectură modernă – Prairie House de Frank Lloyd Wright

Prairie-House-American-Architecture-Frank-Lloyd-Wright

Proporțiile casei Prairie arată interesant. Casa se caracterizează prin acoperișul său tipic și coșurile de fum mari. Mortarul, lemnul, cărămizile erau preferate pentru construcție. O mare atenție a fost acordată interiorului și rezultatul este impresionant – biblioteca, canapele, șemineu inspiră designul lor.

La mijlocul anilor treizeci a devenit arhitect Frank Lloyd Wright  Puternic influențat de stilul Yuson și a început să construiască cu structuri prefabricate și din beton armat. Multe case de familie din America de Nord au fost construite în acest fel. Sunt compacte, practice, tehnologice și ieftine.

Arhitectura casei cu o singură poveste a lui Frank Lloyd Wright

casa-cu-poveste-arhitectura-americana-Frank-Lloyd-Wright

Cu forma literei L concepută pentru oamenii din clasa de mijloc, aceste case cu un singur etaj sunt proiectate foarte convenabil. Bucătăria este de obicei mică și conectată la sala de mese. Dormitoarele sunt destul de mici. Un exemplu tipic este casa cu fagure de miere. Frank Lloyd Wright a proiectat peste 1100 de case, biserici, școli, clădiri de birouri, muzee, dintre care 409 au fost de fapt construite până în prezent.

De Dani Alexandrova

Casă de fagure

casa-cu-poveste-arhitectura-americana-Frank-Lloyd-Wright