arhitectură

Arhitectură minimalistă ecologică de Luigi Valente

Biomonitorizare activă în Gronmo, Norvegia

Arhitectura minimalistă este stilul preferat pentru renovarea Gronmo, la doar 12 kilometri de capitală. Proiectul fascinant și ambițios a fost comandat de orașul Oslo. Imaginile spectaculoase pe care le arătăm aici sunt propunerea arhitectului Luigi Valente de a transforma acest cartier dintr-un depozit murdar, nesănătos, într-un complex ecologic.

arhitectură minimalistă de Luigi Valente

arhitectura moderna - idee interesanta

Proiectul Gronmo include activități precum reciclarea și producerea de energie din surse regenerabile de energie. Dezvoltarea ulterioară a proiectului include, de asemenea, construirea unei structuri emblematice ca un fel de centru cultural. Centrul cultural prezintă toate trăsăturile caracteristice ale arhitectura minimalista și este o plăcere să ne bucurăm de acest lucru la nivel local, național și internațional.

arhitectura minimalista moderna

arhitectură minimalistă interesantă inovatoare

Acest proiect este remarcabil nu numai pentru că ne oferă cele mai interesante exemple de arhitectura minimalista prezentat, dar și pentru că combină elemente de arhitectură inovatoare și biologie. Abordarea holistică a arhitectului în ceea ce privește proiectarea și sustenabilitatea acestui proiect promite că Gronmo va fi o experiență în toate aspectele. În acest scop, Luigi Valente a instalat un sistem de biomonitorizare care se potrivește cu designul minimalist și care controlează calitatea aerului.

Arhitectură minimalistă ecologică

Design minimalist ecologic

Într-un articol despre arhitectura minimalista termenul de biomonitorizare poate suna ilogic și chiar prea științific. Cu toate acestea, descrie un concept foarte simplu. În acest caz, lichenul se afla în arhitectura minimalista plantat. Lichenul este o formă biologică mică care poate supraviețui numai dacă calitatea aerului este bună. Lichenul acționează ca un fel de indicator – dacă aerul se poluează, lichenul se va usca și va muri. Deci, este important să încurajăm creșterea lichenilor – și arhitectura minimalista joacă un rol important în acest sens.

arhitectură minimalistă în Norvegia

Design minimalist ecologic din Norvegia

Construit în blocuri masive dreptunghiulare din materiale locale, centrul cultural arată cel mai bine funcționalitatea arhitectura minimalista. Structura este concepută astfel încât elementele sale să se armonizeze vizual, având în același timp aplicații practice. De exemplu, apa care curge prin structură este reciclată și utilizată ca sursă de energie. Chiar și fără acest aspect, totuși, acest centru cultural contribuie la un nou mediu dinamic și energetic.

Idee de design minimalist ecologic - plan

Luigi Valente și-a făcut în mod intenționat sculptura din materiale reciclate și a fost primul care a arătat cum arhitectura minimalista ar putea deveni o bază foarte bună pentru viitoarele construcții ecologice.

De la Jaz