arhitectură

Acoperiș verde extins în „Casa planară” – arhitectură modernă cu acoperiș verde din Brazilia

acoperiș verde extins proiectare plană casă Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură zidărie cărămidă

Acoperișul verde extins al „Casei Planare” din Porto Feliz, un municipiu din statul brazilian São Paulo, este un exercițiu radical de orizontalitate. Casa este, de asemenea, un aspect care este adesea explorat în proiectele Studio MK27. Inserat discret în cel mai înalt punct al mediului și favorizat de topografia existentă, prezența sa este mai vizibilă în zona de bază în loc de volumetricitate. Prin urmare, proiectul de construcție arhitecturală este o linie extinsă într-un peisaj deschis.

acoperiș verde extins proiectare casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură seară vedere în exterior

Perfecțiunea acomodării extraordinare este atinsă mai ales de acoperișul verde extins, care imită gazonul din jur. Având vedere la terasa acoperișului ca al cincilea perete al clădirii, arhitecții au integrat cu grijă și panourile solare și luminatoarele în acest fascinant acoperiș verde. Acest tip de inserție pe proprietate a necesitat îngrijire și atenție în proiectarea acoperișului. Acesta a fost, de asemenea, un exercițiu de compoziție și selecție a echipamentului pe care echipa l-a plasat acolo.

Acoperișuri verzi extinse ca parte a peisajului

amenajare acoperiș verde extins casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură grădinar

După cum sa menționat mai sus, acoperișul verde extins imită pășunile mari din jurul său și contribuie, de asemenea, la confortul termic din casă. „Din punct de vedere structural, terasa acoperișului verde este o uriașă placă de beton care este susținută direct de stâlpi care stau pe trei axe”, explică arhitectul principal al studioului MK27. Dar, în realitate, nu trebuie să fii expert în arhitectură pentru a realiza că este mult mai mult decât atât.

amenajare acoperiș verde extensiv casă plană Brazilia zidărie acoperiș verde natură spațiu verde arhitectură scândură din beton club scaun

Peretele, care este de obicei un simbol al divizării și izolării în acest proiect, pare mai concav și parțial convex. Acesta închide curtea din față și creează transparență și protecție față de stradă. Structura din cărămidă contribuie la o atmosferă confortabilă și creează filtre de lumină cu efect cinetic pe parcursul zilei.

Design de cameră contrastant

amenajare acoperiș verde extins casa plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură dormitor

Pentru informații, interiorul bungaloului este împărțit funcțional în două părți. Prima structură include zone de servicii și o sală de sport. Există, de asemenea, un spațiu mare pentru jocuri și filme sau televiziune. A doua aripă găzduiește cinci suite parentale, care sunt camere cu băi alăturate. Acoperișul verde extins impresionează, de asemenea, deoarece umple ochiul, în ciuda amplasării sale discrete, fără a părea intruziv.

amenajare acoperiș verde extensiv casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură exterior

În plus, rezidenții pot deschide sau închide complet camerele de zi, care sunt situate la ambele capete ale proprietății, în funcție de dorințele și nevoile lor. În mod logic, acest lucru este posibil datorită ferestrelor glisante de dimensiuni generoase. Aceasta transformă instantaneu casa într-o terasă bogată în proporții, cu ușile deschise. Astfel este complet înconjurat sau chiar cuprins de natura frumoasă.

Acoperișuri verzi extinse ca element cheie al arhitecturii

amenajare acoperiș verde extensiv casă plană Brazilia zidărie acoperiș verde natură spațiu verde arhitectură

Același efect captivant poate fi observat atunci când privim casa plată de sus – în acest caz, însă, acoperișul verde extins este responsabil pentru aceasta. Structural, placa de beton este o platformă rigidă care nu este susținută de grinzi, ci direct de coloane, care sunt distribuite modular în trei axe. Coloanele metalice cruciforme aduc un omagiu proporțiilor elegante ale arhitecturii Miesian.

amenajare acoperiș verde extensiv casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură interior club scaun

Interioarele apartamentului exclusivist sunt echipate cu mobilier din lemn masiv slab. Aranjamentul lasă suficient spațiu pentru libera circulație între mobilier și panouri. Această particularitate sporește efectul natural care poate fi deja simțit peste tot în reședință. Din acest motiv, ambianța permite citirea individuală a fiecărei camere. Un scaun de club translucid, multicolor, care atârnă de tavan, atrage imediat atenția. Acest lucru contrastează și cu orizontala casei.

Design exterior impresionant datorită acoperișurilor verzi extinse și zidăriei

acoperiș verde extins proiectare casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură vedere pasăre împrejurimi

În jurul distribuției formale rigide există un perete vertical realizat din cărămizi solide dispuse în solide și cavități. Paradoxal, zidăria definește conexiuni diferite între spațiile interioare și exterioare.

acoperiș verde extins proiectare casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură plan etaj

În plus, peretele ajurat contribuie la acest rezultat aerisit și relaxat. În imaginea de mai sus, puteți admira structura remarcabilă, precum și forma ondulată neclară. Acesta din urmă reduce, de asemenea, contextul general și contrastează frumos cu forma dreptunghiulară a terasei verzi a acoperișului.

amenajare acoperiș verde extins casă plană Brazilia acoperiș verde zidărie natură spațiu verde arhitectură vedere de pasăre

În această privință, arhitecții adaugă că peretele este de obicei un simbol al divizării și izolării. Cu toate acestea, acest lucru capătă o nouă semnificație în contextul acestui proiect. Datorită texturii sale, cărămida contribuie la atmosfera caldă și creează filtre de lumină cu efecte cinetice pe tot parcursul zilei. La urma urmei, datorită iluminării adaptate, acest element structural își arată și potențialul pe timp de noapte.

Site-ul Arhitecților de Studio MK27