arhitectură

8 exemple frumoase de acoperișuri verzi și grădini de acoperiș în oraș

acoperiș verde acoperiș bucătărie în aer liber

Un acoperiș verde viu oferă mult mai mult decât doar o retragere frumoasă în mijlocul orașului. Poate reduce costul încălzirii și răcirii locuinței, poate reduce scurgerile de apă de ploaie și chiar poate ajuta la reducerea poluării. Acoperișul verde este construit în mai multe straturi. Un sistem de acoperiș verde constă de obicei dintr-un strat hidrofug, o barieră împotriva rădăcinilor, un sistem de drenaj și un strat de sol cu ​​plante. Acoperișurile verzi redau locuitorilor orașelor o bucată de natură și oferă păsărilor și insectelor mijloace de trai noi. O privire asupra următoarelor 8 acoperișuri verzi și grădini de acoperiș te-ar putea inspira să-ți faci propria ecologizare a acoperișului.

Acoperișuri verzi ca parte a construcției durabile

Bancă cu terasă pe acoperiș verde modernă

Designul Feldman Architecture pentru această casă modernă conștientă de mediu a depășit toate așteptările proprietarului. Una dintre cele mai impresionante atracții este acoperișul verde cu terasă. Suculentele, plantele de aloe și Kalanchoe Vivien se simt foarte confortabil în această locație însorită.

Casa are o serie de soluții ecologice durabile. Aceasta include, de asemenea, iluminat eficient din punct de vedere energetic, izolație bună, materiale reciclabile și sisteme solare.

Specii de sedum acoperiș verde Terasă de bancă Acces dormitor

Terasă pe acoperiș și acoperiș verde în West Hollywood

acoperiș verde sedum specii bloc de păsări bazin îngust

Această casă unifamiliară modernă cu două etaje a fost proiectată de AUX Architecture și este situată în Los Angeles, California. Pentru a economisi spațiu și, în același timp, pentru a crea o zonă confortabilă de relaxare în aer liber, arhitecții au construit o terasă pe acoperișul unei părți inferioare a clădirii. Terasa de pe acoperiș funcționează și ca un balcon, deoarece poate fi accesat direct din dormitor.

Acoperișuri verzi Specii Sedum Rezistent la secetă

Casă detașată piscină acoperiș terasă scări trepte uși glisante

Pardoseală terasă pe acoperiș gresie antracit lumini încastrate

O grădină naturală care cu greu are nevoie de întreținere

acoperișuri verzi casă de oraș grădină naturală fără întreținere

Pentru renovarea casei familiei sale din San Francisco, designerul Peter Liang a efectuat o renovare peisagistică în două părți. Cu ajutorul arhitectului peisagistic Andrea Cochran, el a reproiectat curtea din spate și a pus un acoperiș verde pentru a utiliza efectul izolator al unui acoperiș verde. În loc de plante și plante suculente, el a plantat plante erbacee locale pe acoperiș.

Grădină naturală pe acoperiș casă pe acoperiș plat

Acoperișul plat de 53 de metri pătrați arată acum ca un deal mic. Ciulini purpurii, maci californieni, trifoi de luncă (trifoi roșu) și păpădie au prins rădăcini în solul de humus adânc de aproximativ zece centimetri, și formează un covor verde.

Ascuns de vedere

Benzi de plante de acoperiș verde Drenaj de apă de ploaie Terasă la soare

Echipa de la „DUBBELDAM architecture + design” a făcut ca această casă victoriană din Toronto să fie mai mare și mai eficientă din punct de vedere energetic. Conceptele durabile și eficiența energetică au jucat un rol foarte important în renovare. Compania a redus nevoia de aer condiționat și iluminat artificial prin ușile și ferestrele proiectate cu atenție, care lasă să intre lumina naturală și briza proaspătă.

Terasă pe acoperiș curte față gard de lemn stradă

Ușile glisante din sticlă din podea până în tavan duc la o terasă însorită pe acoperiș, care este complet protejată de ochii curioși. Acoperișul verde absoarbe apa de ploaie și asigură răcirea naturală a camerelor. Este o mică oază frumoasă de calm cu plante care înfloresc în diferite perioade ale anului.

Acoperișuri verzi ca zone de compensare – casă în zona industrială din Brooklyn

Grădinărit pe acoperiș paturi ridicate roșii ierburi ornamentale

Arhitectul Philippe Baumann a creat o casă pentru familia sa pe locul unui fost garaj de parcare în inima South Brooklyn. Plantele verzi de pe grădina acoperișului contrastează cu fundalul gri oferit de zona industrială care se schimbă rapid.

acoperiș verde ierburi ornamentale arbuști terasă din lemn

Pe acoperișul verde al clădirii crește un amestec de ierburi sălbatice native, flori, fructe și plante vegetale. Locuitorii casei sunt entuziasmați de ideea de a avea propria grădină de bucătărie în oraș și le place să-și petreacă timpul liber grădinărind împreună.

Gratar în curtea din spate benzi de grădină dale de granit uși glisante

Placare din lemn cu fațadă metalică terasată

Acoperișuri verzi și grădinărit urban

Acoperiș plat ridicat legume plante ierburi oraș

Iată un alt exemplu de cultivare de flori și legume pe acoperiș. Există paturi ridicate din lemn de cedru, unde locuitorii pot face grădină în liniște. Terasa acoperișului este încadrată de balustrade realizate din plasă de aluminiu și foi de metal ondulate negre pentru mai multă siguranță. Ierburile ornamentale sunt plantate de-a lungul părții frontale a acoperișului plat pentru a servi drept ecrane de confidențialitate.

casă terasată modernă fațadă din sticlă acoperiș grădină

Dispunerea funcțională a camerei pe acoperiș

Terasă pe acoperiș cultivând legume roșii cherry mobilă terasă din lemn pentru terasă

Care ar fi rezultatul dacă le-ați oferi câtorva designeri posibilități nelimitate de creativitate și un buget foarte limitat? Pentru Andrew Dunbar și Zoe Astrakhan, posibilitățile erau nelimitate. Curtea din spate, care este umbrită de casele vecine, are puțin soare. Acest lucru a făcut acoperișul locul perfect pentru o grădină de legume, precum și bănci și o terasă pentru relaxare. Punctul culminant de pe terasa de pe acoperiș este jacuzzi, care este acționat de un sistem solar de 4 kilowați.

Plăcile modulare din lemn IPE sunt folosite pentru proiectarea grădinii acoperișului, deoarece permit accesul ușor la conductele de irigare. Acestea nu sunt folosite doar ca pardoseală, ci și pentru a acoperi jacuzzi și paturi ridicate. În acest fel, ele unesc diferitele părți ale grădinii acoperișului într-un întreg mare.

Mergând desculț pe gazon

gazon verde pe acoperiș care rulează desculț

Acest proiect prezintă o renovare sofisticată a unei case din Manhattan cu trei etaje din secolul al XIX-lea. Pe acoperiș este proiectată o oază verde, care promovează legătura cu natura. La cererea clientului, acoperișul poate fi plantat cu păiuș roșu. Acest lucru creează un aspect sălbatic și neatins, iar acoperișul verde oferă o experiență naturală similară cu „mersul pe câmp”.