arhitectură

14 case moderne de grădină unde poți lucra sau chiar trăi în pace

case de grădină moderne, design exclusivist de grădină

Internetul și dispozitivele mobile au revoluționat munca. Cu laptopurile, computerele, smartphone-urile și WiFi-ul, acum se poate face multă muncă flexibil și independent de locație. Dar fără puțină odihnă și concentrare, biroul mobil se poate transforma rapid într-un coșmar. Astăzi vă vom arăta cum arhitecții au găsit o soluție pentru acest lucru: casele moderne cu grădină oferă un refugiu confortabil și spațios și pot fi chiar transformate în case alternative. Convinge-te singur!

Case moderne de grădină ca birou la domiciliu

case moderne de grădină falchdach-birou-lucru

Compania australiană Inoutside oferă case de grădină moderne prefabricate pentru a crea spațiu de locuit suplimentar în aer liber. Unul dintre proiectele sale este Cooba – o mică clădire contemporană care ar putea funcționa ca un birou în curte, o zonă de divertisment sau un refugiu pentru adolescenți. Combinația dintre lemnul de culoare închisă mediu și ramele negre ale ferestrelor și ușilor arată foarte sofisticată.

case-grădină-moderne-acoperiș-plat-acasă-birou-luminatoare

Acest mic birou din curtea din spate a fost proiectat de Surman Weston. Placarea exterioară din plută reduce impactul asupra peisajului și oferă o bună protecție împotriva căldurii și a zgomotului. Interiorul este complet îmbrăcat cu placaj ușor de mesteacăn. Luminarea mare din mijlocul acoperișului face camera mai luminoasă.

case-grădină-moderne-forma-acoperișului-în-interior-cu-luminatoare-albe

Arhitecții din New York Hunt Architecture au proiectat această casă îngustă, care se află în grădina unei case de oraș din Brooklyn. Garsoniera are un acoperiș verde și oferă locul perfect pentru a vă relaxa sau a citi o carte. Un luminator lasă să inundă multă lumină de zi în cameră. În combinație cu vopseaua albă de perete, casa pare mult mai spațioasă.

case-grădină-moderne-cărți-de-studiu

Această casă de vară modernă a fost proiectată de Ashton Porter Architects pentru un scriitor din Londra. De aceea există suficient spațiu de depozitare și rafturi pentru cărți. Elementele din aluminiu dau casei o notă modernă.

perete-grădină-modernă-fitness-oglindă perete

În casa modernă de grădină puteți nu numai să lucrați, ci și să vă angajați în activități populare de petrecere a timpului liber, hobby-uri și sporturi. Acest proiect Eastwest Architecture, de exemplu, este o abordare modernă a studioului de grădină. Clădirea este scufundată ușor în pământ și impresionează prin placarea sa dramatică de fațadă neagră din lemn de cedru carbonizat.

case-moderne-cu-grădină-acoperiș-plat-cu-lumină

Panourile din lemn carbonizat au fost, de asemenea, utilizate în acest proiect. În contrast, există interiorul îmbrăcat în panouri de mesteacăn. Iluminarea caldă cu LED oferă efecte suplimentare.

case-moderne-grădină-lemn-spirală-perete-de-sticlă

Futurist și elegant, acest pavilion de grădină de la Platform 5 Architects impresionează prin arhitectura sa organică. Este situat în curtea unei case terasate din anii 1950 din St. John’s Wood, Londra și este deosebit de armonios în împrejurimile sale.

case-grădină moderne-acoperiș acoperit-alb-negru-birou acasă

Următoarea casă de grădină este în Bussum, Olanda, și a fost realizată de Serge Schoemaker Architects. Este îmbrăcat cu 2000 de șindrilă din lemn care au fost șlefuite, vopsite și asamblate individual manual. Spre deosebire de exteriorul întunecat, interiorul pare luminos și aerisit datorită utilizării lemnului de mesteacăn deschis. Diferitele bucăți de placaj au fost tăiate exact la dimensiune și asamblate cu grijă ca un puzzle. Lejeritatea materialului creează o atmosferă liniștitoare.

case-grădină-moderne-acoperiș-fronton-acasă-birou

Această mică casă de grădină se află pe o bază de beton plutitoare și impresionează prin arhitectura sa dinamică. Proiectul a fost realizat de Architensions pentru un scriitor și se concentrează pe conexiunea dintre oameni și natură într-un mediu urban. Pentru placarea exterioară s-a folosit lemn de cedru negru, iar pentru interior s-a folosit placaj de pin. Lemnul cald devine elementul de unire între interior și exterior.

Case moderne de grădină pentru locuit

case-moderne-cu-grădină-acoperiș-pent-living-dormit

Următorul exemplu este una dintre casele prefabricate de la AVAVA Systems – o companie cu sediul în San Francisco, SUA. Acestea oferă case ecologice care au tot ce aveți nevoie pentru a trăi: bucătărie, baie, sufragerie și zone de dormit.

case-moderne-cu-grădină-mobilier-retro

Acest studio de grădină a fost creat pentru a servi ca un loc retras și liniștit. Acolo locuitorii pot picta, sculpta și îngriji o mică grădină de orhidee. Designul interior emană un stil retro nostalgic.

case-grădină-moderne-pat-negru-de-dormit

Arhitectul danez Martin Kallesø a proiectat această mică casă de oaspeți, situată în curtea din spate a unei case private din orașul danez Præstø. Camera este suficient de mare pentru a găzdui un pat dublu și un dulap încorporat. O ședere pentru o perioadă mai lungă nu ar fi o problemă.

case-grădină-moderne-ușă-culisantă-acoperiș-plat

Acest mic studio de grădină a fost proiectat cu atenție pentru a găzdui o canapea cu televizor montat pe perete, o zonă de lucru și o zonă de dormit la mansardă. Oferă un refugiu suprem în propria curte.

case-grădină-moderne-pe-două niveluri

Sett Studio din Texas creează birouri mici pentru propria grădină. Această căsuță, de exemplu, are 8,5 metri pătrați și oferă o soluție bună pentru cei care doresc o zonă de lucru privată, dar care rămâne în contact cu natura și grădina.