Arhitectură, VIDEO

Cea mai înaltă statuie din lume – India dezvăluie oficial Statuia Unității

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană monument monument muzeu stânci podul râului

În prezent, cea mai înaltă statuie din lume este Statuia Unității din India, care este o statuie colosală a omului de stat indian și tatăl fondator Sardar Vallabhbhai Patel. Monumentul este situat pe o insulă fluvială din districtul Narmada din Gujarat. Colaborarea cu Michael Graves Architecture & Designul a dus la cea mai înaltă statuie din lume, ajungând la 182 de metri, aproape de două ori înălțimea Statuii Libertății din New York..

Arhitectură impresionantă pentru cea mai înaltă statuie din lume

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană memorial monument muzeu structură din oțel plan 3d

Monumentul îl reprezintă pe Sardar Patel, care a fost un lider și luptător pentru independență care a unit diferitele state ale țării pentru a stabili o republică. Patel, care a murit în 1950, este denumit în mod obișnuit arhitectul Indiei independente. Statuia și împrejurimile sale ocupă mai mult de 2 hectare și sunt înconjurate de un lac artificial de 12 kilometri pătrați.

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană monument monument muzeu structură de oțel structură de beton oțel vedere de pasăre

Monumentul a fost creat de constructorii din Larsen & Toubro, care a primit aproximativ 420 milioane USD pentru planificare, construcție și întreținere în octombrie 2014. Construcția a început la 31 octombrie 2014, iar proiectul arhitectural major a fost finalizat în mai puțin de cinci ani.

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană monument monument muzeu lanțuri montane insulă fluvială

Cea mai înaltă statuie din lume este formată din două părți cilindrice semiconectate din beton, care sunt susținute de o structură de oțel. Aceasta transportă și placarea exterioară. O galerie cu vedere la o înălțime de 152 de metri oferă o vedere asupra barajului Sardar Sarovar și lanțurilor montane din apropiere. Facilitățile la fața locului includ, de asemenea, un centru pentru vizitatori și o grădină, iar arhitecții au proiectat, de asemenea, străzi care leagă site-ul de comunitatea din jur..

cea mai înaltă statuie din lume, centrul vizitatorilor, premierul, premierul narendra modi ceremonie, dezvăluind profanarea

“Statuia nu va sta doar înaltă în picioare și picioare, ci mult mai mult în ceea ce privește valorile științifice, istorice, naționale și spirituale”, a spus premierul Narendra Modi. „Viziunea mea este să dezvolt locul ca sursă de inspirație pentru secolele viitoare”.

Realizarea proiectului

Desigur, insula nu a fost încă din punct de vedere tehnic o întâmplare naturală. După cum vă puteți imagina, statuia uimitoare a necesitat o tehnică complicată și o întărire complexă pentru a construi o astfel de fundație doar pe o pseudo-insulă sau, ca MGA & D aceasta descrie susținerea unei cornișe în mijlocul albiei râului Naramada. Abia după ce a fost construit un dig în aval (și nivelul apei crescuse cu 6 metri), albia râului a fost scufundată.

cea mai înaltă statuie din lume proiect vizitator centru muzeu cer albastru

Pe lângă construcția de statui, biroul de arhitectură a proiectat și străzi și, mai presus de toate, un centru de vizitatori complet ocupat, care evidențiază figura liderului și arată amintirile muncii vieții sale ca persoană socială.

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană monument monument muzeu structură din oțel parte a procesului de construcție

Lupta lui Patel pentru independența Indiei și capacitatea sa de a modela lumea l-au determinat pe premierul Narendra Modi să reînvie asemănarea omului de stat. Ceea ce a început ca o pseudo-insulă stâncoasă a devenit mai mult un refugiu pentru cea mai înaltă statuie din lume.

cea mai înaltă statuie din lume, proiectul, centrul vizitatorilor, primul ministru, modurile narendra, ceremonia dezvăluirii tribunelor, picioarele de la picioare

Statuia a fost inaugurată oficial de premierul indian Naredra Modi, iar detaliile din fotografia de mai sus arată scara incredibilă a structurii. A durat 56 de luni pentru finalizare – 15 luni pentru planificare, 40 de luni pentru construcții și două luni pentru predarea consorțiului. Materialele necesare erau 75.000 de metri cubi de beton, 5.700 de tone de construcții din oțel și 20.400 de tone de alte elemente din oțel.

Cea mai înaltă statuie din lume – probleme

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană memorial monument muzeu plante flori vedere laterală

Membrii tribului local ai tribului Tadvi au refuzat să cumpere terenuri pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din jurul statuii. Li s-au oferit compensații în numerar și la țărm și s-au oferit locuri de muncă. De asemenea, activiști precum Medha Patkar și Gladson Dungdung s-au pronunțat împotriva proiectului. Ei au susținut, de asemenea, că Sadhu Bet a fost numit inițial Varata Bawa Tekri, după o zeitate locală, și a fost, așadar, un loc de importanță religioasă..

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană memorial monument muzeu structură din oțel construcție din beton

De asemenea, activiștii de mediu au scris o scrisoare către guvernul central în care susțineau că implementarea proiectului a început fără aprobarea Ministerului Mediului. Locuitorii din Kevadia, Kothi, Waghodia, Limbdi, Navagam și Gora s-au opus construcției statuii și au cerut restituirea drepturilor funciare la 375 de hectare de teren dobândite anterior pentru baraj și formarea unui nou sub-district Garudeshwar.

cea mai înaltă statuie din lume proiect insulă vedere aeriană memorial monument muzeu structură de oțel fundație

De asemenea, au refuzat să înființeze Autoritatea de Dezvoltare a Zonei Kevadia (KADA) și să construiască Proiectul Garudeshwar Weir Cumeway. Guvernul Gujarat a acceptat cererile lor.