Arhitectură, design interior

Grădina ta din decembrie – unde și ce poate fi îmbunătățit?

grădină în decembrie planificând ce să faci iarna

În prima lună de iarnă, grădinarii au mai mult timp liber, ceea ce le permite să se gândească din nou unde și în ce se află fără să se grăbească să se gândească la planurile lor pentru vara următoare Grădină în decembrie se poate îmbunătăți.

Când vine frigul, este mai bine să nu mai faceți grădinărit. Deci, se recomandă ca lucrările din grădina dvs. să fie finalizate până la începutul lunii decembrie. Dacă pământul este înghețat, este mai bine să nu mergeți pe gazon; Tulpinile și rădăcinile ierbii pot fi ușor sparte și aceste zone devin maronii de primăvară. În lunile de iarnă nu este nevoie să aruncați zăpadă de pe trotuare pe gazon. O pătură groasă de zăpadă oprește fluxul de aer, provocând iarba să se sufoce și să moară.

Grădină în decembrie

Nu ardeți grămezile de frunze uscate, deoarece diferite animale se ascund acolo!

Grădină în decembrie grămadă-toamnă-frunze-nu-arde

Dacă nu v-ați tăiat arbuștii și copacii în octombrie și noiembrie, este momentul să faceți acest lucru. La începutul lunii decembrie sunt uneori câteva zile frumoase, reci, dar totuși însorite, astfel încât să puteți lucra în continuare în grădină. Dacă întâlniți o astfel de oportunitate, nu ezitați să începeți cu tăierea!

Grădină în arbuști decembrie-octombrie-noiembrie-tăiere

În lunile reci nu stai doar fără să faci nimic. Sarcina principală a grădinarilor în timpul iernii este de a salva răsadurile de dalii și gladiole până la primăvară. În timp ce grădina dvs. se bucură de hibernare, vă puteți relaxa un pic. În timp ce vă relaxați, vă rugăm să vă gândiți la modul în care doriți să vă proiectați grădina în primăvara următoare, astfel încât să devină și mai frumoasă. Puteți găsi câteva idei despre asta aici! Derulați în jos și citiți mai departe!

Grădină în decembrie – Mai bine să planifici, nu să lucrezi

Hellebore arată drăguț, aduce o atmosferă fericită în grădina ta

snowdrop-hellebore-spring-under-the-garden garden în decembrie

Hellebore este o frumoasă plantă ornamentală cu flori mari care apar sub zăpadă primăvara. Vei aduce primele culori în grădina ta când vei crește această plantă acolo! În principal cunoscut este trandafirul de Crăciun, așa-numitul hellebore negru (Helleborus niger), care tolerează cel mai bine soarele și seceta. Se dezvoltă foarte bine în soluri calcaroase bogate în humus. Helleborul mirositor (Helleborus foetidus) demonstrează, de asemenea, culorile florilor verde deschis. Între timp, au fost crescuți un număr de hibrizi. Aceasta include, de exemplu, soiul Helleborus “Regina nopții”, o încrucișare între hellebore oriental și hellebore violet.

Ierburile ornamentale pot fi o soluție bună pentru spațiile deschise de grădină

Muhlenbergia capillaris grădină de iarbă cu păr roz

Dacă aveți îndoieli despre ce fel de plante să puneți în locuri deschise și luminate de soare în grădina dvs. sau la umbra sub baldachinul copacilor, tocmai ați găsit un răspuns foarte simplu. Ierburi ornamentale colorate cu petale fine! De exemplu, stuful chinezesc (Miscanthus sinensis) și iarba pampasului (Cortaderia selloana). Dar fii avertizat, cresc rapid, astfel încât să nu fie semănat prea dens.

Cortaderia-selloana-pampas-iarba-grădină-plante

Iarba pampas este o plantă erbacee perenă, veșnică. Frunzele sunt cenușii-verzi, de 1-2 m lungime. La sfârșitul verii, paniculele roz pal sau albe apar pe tulpini lungi de până la 2,5 m. Iarba decorativă pampas este o plantă perenă care vă poate decora grădina timp de câțiva ani dacă locația i se potrivește. Florile cu pene se desfășoară în august și își pot păstra splendoarea deplină până în noiembrie.

China iarbă-Miscanthus-China stuf-elefant-iarbă-plante-grădină

Iarba chinezească Miscanthus, pe de altă parte, crește în locuri însorite, cu umiditate ridicată. Îi plac vânturile reci și preferă solurile fertile. Poate crește într-un singur loc de mulți ani și nu va tolera transplantul. Este foarte frumos toamna când frunzele sunt de culoare galbenă și, de asemenea, în perioada de înflorire din august până în octombrie.

Gard viu ca ecran de confidențialitate al vecinilor nebuni

Spierstaude-pink-privacy-screen-garden-visual-cover garden în decembrie

Pentru a fi bine protejat de ochii curioși ai vecinilor din grădina dvs., puteți face un gard viu ca ecran de confidențialitate și acoperire vizuală. La granița proprietății dvs., puteți cultiva arbuști care nu depășesc doi metri înălțime. Așa sunt Spierstaude și regatele de piatră. De-a lungul anilor, cresc atât de dens și formează un perete verde solid.

Răsadurile trebuie să ierneze la locul potrivit și în condiții adecvate

bulbii dahlia iernând sfaturi de grădină în decembrie

Daliile, begoniile și gladiolele sunt printre cele mai populare flori de grădină și nu fără motiv. Aceste splendide specii de plante cu florile lor minunate împodobesc grădinile noastre toată vara. Ar putea fi de fapt plantele ideale pentru grădinarul leneș dacă ar fi și ele rezistente. Frumusețile de grădină, altfel ușor de întreținut, sunt foarte sensibile iarna. Tuberculii dvs. sunt foarte sensibili la îngheț, iar dahlia și tuberculii gladioli nu au voie să ierneze în aer liber. Prin urmare, înainte de primele înghețuri nocturne, acestea trebuie tăiate la 10-15 centimetri deasupra solului și apoi dezgropate.

Păstrați tuberculii într-o încăpere suficient de uscată (umiditate 60-70%) și la o temperatură de 5-10 grade. Depozitat în camera rece sau în pivniță, acest lucru va face bine tuberculilor gladioli. Camera trebuie ventilată ocazional.

Tuberculii begoniei, ranunculozele, sunt depozitați în același mod ca și gladiolele, dar cel mai bine într-o locație umedă, în turbă sau rumeguș. Deci vor hiberna foarte bine.

Toți tuberculii, bulbii, rizomii trebuie verificați cu atenție de două ori pe lună, părțile infectate trebuie tăiate.

Planificați-vă grădina în decembrie pentru anul viitor

grădină-zone-planificare-reprezentare-iaz-gard-plante