Arhitectură, case de vis

Casă ecologică în Aspen – aproape de natură

patio-zona-eco-casa-aspen

Casa eco este situată într-una dintre cele mai active zone din Aspen și întruchipează filosofia proprietarilor și a familiei contemporane. Arhitectura sa aduce lumină și vedere adânc în interior, în timp ce peisajele din jur sunt lucrate selectiv. Ferestrele din sticlă din podea până în tavan extind spațiul și încadrează priveliștile frumoase ale peisajului pădurii.

Casă ecologică din Aspen

eco-șemineu-casă-munți

Exteriorul și interiorul acestei case sunt realizate în principal din oțel corten și, combinate cu alte materiale, creează o alternativă bogată și primitoare la o paletă mai tradițională. Casa se deschide complet către terasa orientată spre sud, prin care „camera de zi” în aer liber este la fel de importantă ca orice altă cameră din eco-casă.

Casă ecologică din Aspen

ferestre-însorite-living-eco-case-aspen-geamuri

Angajamentul durabil al proprietarilor este o parte integrantă și este încorporat în întreaga casă ecologică, dar în mare parte ascuns privirii, cu excepția notabilă a sistemelor solare active prezentate pe terasa de pe acoperiș. Sistemul fotovoltaic de 10 kW produce electricitate pentru gospodărie, iar gardul solar termic servește ca ecran de confidențialitate de înaltă tehnologie, pe lângă furnizarea de căldură și apă caldă casei.

Un proiect realizat de Cottle Carr Yaw Architects LTD

cărare de piatră-peisaj-eco-casă-munți

Semineu si elemente din lemn

Ökohaus-Aspen-Cottle-Carr-Yaw-Arhitecți

grădină

munții casei din curte

terasă

mobilier de terasă pe acoperiș

Zona de luat masa în grădină

exterior-masă-casă-munți