Animale de companie

Plante otrăvitoare de interior pentru pisici – Ce plante otrăvitoare să evite de acasă

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare iarbă aproape dinții de pisică gingii

Când vine vorba de plante de apartament otrăvitoare pentru pisici, cei doi reprezentanți ai florei și faunei nu sunt cei mai compatibili colegi de cameră. Adesea animalele de companie mănâncă câteva frunze sau tulpini din plantele native și lasă doar rămășițele a ceea ce a fost odată o plantă verde. Nu este o relație unidirecțională, deși multe plante de apartament obișnuite prezintă amenințări semnificative pentru sănătatea animalului de companie preferat. Așadar, pisicilor le place să ciugulească frunzele și sunt atrași de mirosurile și țesuturile multor plante de uz casnic. De aceea, în această postare am făcut o listă care include plante care sunt otrăvitoare pentru pisici. Deci, dacă sunteți proprietarul unei pisici, cel mai bun pariu este să vă protejați animalul de companie sau să îl țineți departe.

Ce plante de casă otrăvitoare pentru pisici ar trebui să știți?

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plantator de crizanteme aproape pisică în fața ușii

Când animalele sunt afară, vor mânca iarbă și acasă vor ronțăi orice este verde și crocant. Îi plac în mod deosebit frunzele lungi și nervoase, iar acest lucru este de fapt complet normal. Unii proprietari de plante chiar plantează iarbă de pisică pentru animalele de companie acasă.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare iarbă close-up pisică

Pisicilor le plac plantele de apartament nu numai datorită apetitului lor mare, ci și pentru că sunt plictisite sau pentru că au stomacul supărat. De asemenea, le place să lase marginile frunzelor să curgă de-a lungul gingiilor înainte de a mesteca. Probabil că acest lucru are legătură cu erupția ei.

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare tipuri de flori pisică la examenul veterinar otrăvire vizită veterinară

Dacă pisica ta se îmbolnăvește după ce a adus acasă o nouă plantă de apartament sau un buchet de flori, cel mai bine este să îi faci o fotografie. Cu aceasta mergi apoi la medicul veterinar. Identificarea cauzei toxicității permite un tratament rapid, imaginea sau introducerea unei părți a plantei va ajuta. Există zeci de tipuri de plante toxice pentru pisici, astfel încât dovezile vor ajuta la identificarea cine le-a cauzat.

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare tipuri de flori pisică la veterinar injectat otrăvire

Simptomele pot varia în funcție de floare, variind de la umflături în jurul gurii la salivare, diaree, respirație neregulată sau bătăi ale inimii și vărsături. Mai presus de toate, totuși, încercați să rămâneți calmi și să solicitați ajutor veterinar cât mai curând posibil.

Plante de interior otrăvitoare pentru pisici – crini

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare crin crin verde miros pisică albă

Crinii sunt cele mai otrăvitoare plante pentru pisici, deoarece polenul poate provoca insuficiență renală acută dacă este ingerat accidental. Înainte de a vorbi despre alte flori otrăvitoare, trebuie să abordăm mai întâi acest subiect. Deși există multe tipuri de plante și flori care pot provoca orice, de la erupții cutanate până la supărarea stomacului la pisici, crinii sunt și plante mortale pentru câini.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare ghiveci de flori pisoi crizantemă

Deși majoritatea animalelor adulte evită să mestece frunze periculoase, polenul din buchete poate cădea și se poate așeza pe suprafețe netede. Răsfoind masa de masă și labele cu blană le pot ridica și apoi le ling atunci când pisica se îngrijeste singură.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare ghiveci de flori crin verde la fereastră

Știați că periculosul crin verde este otrăvitor și că nu se limitează la buchete de flori? Este posibil ca mulți dintre voi să știți deja că cea mai populară singură frunză este otrăvitoare. Este o plantă obișnuită care poate fi dăunătoare și pisicii tale. Din fericire, otrăvirea nu se termină cu insuficiență renală acută ca și alți crini.

Frunza ferestrei (Monstera Deliciosa)

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci pe dulap frunza delicioasă a ferestrei

Dintre toate plantele de casă la modă care se află în fruntea listei noastre, frunza ferestrei, cunoscută și sub numele de Frunza delicioasă a ferestrei, este cea mai comună. De asemenea, este foarte toxic pentru prietenii noștri blănoși și doar o mușcătură poate provoca dureri severe. Din fericire, pisicile par să prefere să ciugulească frunze lipicioase.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plantator de crizanteme close up pisică întinsă

Deci, dacă dețineți una dintre acestea, este puțin probabil ca animalele dvs. de companie să o mestece. Cu toate acestea, este posibil și ar trebui să fiți conștienți de simptome. Simptomele unei astfel de otrăviri la pisici includ zgârierea gurii, salivarea, durerea în gură și gât, dificultăți la înghițire și iritarea cavității bucale..

Sunt orhideele otrăvitoare pentru pisici?

plante de casa otravitoare pentru pisici plante otravitoare orhidee miros pisoi

Mulți oameni consideră siguranța unui membru al familiei cu blană o prioritate absolută. Se spune că orhideele sunt deosebit de otrăvitoare pentru prietenii noștri felini. Conform experților, însă, această teorie nu este pe deplin adevărată.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare iarbă ghiveci acasă pisică pisoi mic

Mulți cred că ciugulirea unei frumoase orhidee lunare poate fi toxică pentru pisicuța ta. Acest lucru este valabil doar parțial, deoarece în cazul în care pisica ta mușcă o plantă ca aceasta, uneori va purta pur și simplu obiectele străine din sistemul său. În consecință, simptomele sunt la rândul lor asociate cu dureri abdominale, vărsături și diaree.

plante otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare soiuri de flori de masă de cafea

În timp ce ciugulirea majorității plantelor nu este niciodată o idee bună pentru pisica ta, aceste orhidee nu sunt toxice pentru pisici și câini. Chiar și așa, este înțelept să vă țineți pisica departe de toate plantele, inclusiv de orhidee. Pesticide și îngrășăminte pot fi folosite și pe ele, deși veți face tot posibilul pentru a le îndepărta cât mai mult de pe frunze. Din acest motiv, încercați să atomizați plantele și să le presărați fie cu scorțișoară, fie cu piper de cayenne.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare vază flori pe fereastră pisoi

Fie păstrați orhideea într-un loc inaccesibil animalelor de companie. De asemenea, urmăriți membrii familiei cu patru picioare și speriați-i când se apropie.

Sunt lalelele otrăvitoare pentru pisici?

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare lalele multicolore puii de fereastră joacă miros

Dacă ați plantat aceste frumoase flori afară în curte sau acasă, pisica dvs. nu trebuie să dea peste ele. Deși lalelele nu sunt fatale pentru animalele de companie, o mușcătură din bulb poate provoca iritații orale, salivație excesivă și greață. Prin urmare, posibilul efect pe care îl pot avea asupra pisicilor este altceva decât frumos.

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare tipuri de flori buchet miros de pisică

Componentele riscante ale plantelor sunt Tulipalin A și Tulipalin B, toxine care se găsesc în special în bulb. Ține întotdeauna lalelele departe de pisică. Dacă este necesar, protejați-vă pisica de lalele sortând plantele cu plase de sârmă, de exemplu.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare lalele galbene în fața pisoiului ferestrei

Dacă observați o plantă despre care credeți că este o lalea, dar încă nu sunteți 100% siguri, asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu se apropie de ea în niciun caz. Florile spectaculoase au de obicei formă de stele sau ovale și apar în nuanțe strălucitoare, violet, portocaliu, galben, alb și roșu. Există, de asemenea, soiuri de lalele multicolore. Știind exact cum arată o lalea poate fi o modalitate mai bună de a vă proteja pisica de una.

Aloe Vera este toxică pentru pisici?

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci pe masă puss gri

Aloe, inclusiv aloe vera, sunt plante de apartament obișnuite, deoarece le puteți folosi pentru a face produse de înfrumusețare și produse de îngrijire personală de casă. Cu toate acestea, unii dintre aceiași compuși care fac utilă această plantă suculentă pot fi extrem de periculoși pentru pisici. Simptomele unei astfel de intoxicații cu animale de companie pot include din nou pierderea poftei de mâncare, anorexie, depresie, diaree, urină roșie și multe altele.

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare care mănâncă iarbă pisică în aer liber

Veți observa o schimbare la pisoi oriunde, de la câteva ore la câteva zile după ce a digerat aloe. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie roade aloe și este bolnav, ar trebui să vă adresați imediat unui veterinar.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare aloe vera închide pisica în aer liber

Aloe Vera este cultivată atât pe plan intern, cât și comercial, ca plantă medicinală. Este, de asemenea, o plantă viabilă în ghivece, care este excelentă pentru uz interior. În timp ce proprietățile sale de vindecare sunt de mare beneficiu pentru oameni, planta este otrăvitoare pentru pisici, câini și alte animale. Animalele care mestecă frunzele sau tulpina unei plante de aloe pot prezenta, de asemenea, disconfort digestiv, inclusiv vărsături sau eructații.

Rețineți că iedera este, de asemenea, otrăvitoare pentru pisici

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare iedera iedera închide pisica în aer liber

Iedera Pothos, numită și iedera diavolului, este recomandată pentru frunzele sale frumoase colorate, natura pliabilă și sistemul de purificare a aerului. De fapt, iedera este considerată una dintre cele mai bune plante pentru a scăpa de poluanții atmosferici. Din această cauză, mulți oameni le primesc ca cadouri la petreceri de încălzire a casei.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare ghivece de flori violete pisică de companie

Efeutute nu poate fi descris ca fiind deosebit de dăunător în cantități mici, dar poate provoca efecte secundare neplăcute și uneori grave la animale și la oameni. Simptomele la pisici includ salivarea, sufocarea, umflarea gurii și a limbii, dificultăți de respirație și stomac deranjat. În cel mai rău caz, acestea pot duce din păcate la insuficiență renală și / sau la moarte.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare iedera iedera aproape pisică întinsă în aer liber

Deci iedera este o plantă de apartament pe care tu, ca proprietar de pisică, trebuie să o păstrezi cu mare grijă. Dacă prietenul tău cu patru picioare mestecă sau mănâncă o parte din acesta, cristalele de oxalat de calciu conținute în toate părțile plantei vor fi o masă dureroasă pentru el. Simptomele sunt similare cu otrăvirea frunzelor de fereastră și dacă pisoiul dvs. a fost expus plantei, ar trebui tratat rapid. Deși majoritatea animalelor se recuperează după aceasta, suferă groaznic.

Ciclamenul ar fi, de asemenea, otrăvitor?

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare coș de flori violete pisică de companie întreabă ce tipuri de plante sunt netoxice

O altă plantă populară de interior și de exterior care primește flori frumoase este ciclamenul. Similar cu aloe, conține și saponie, care poate îmbolnăvi pisicile dacă ingeră o parte din ea. Efectele secundare în astfel de cazuri includ salivarea, diareea, convulsiile și, dacă nu sunt tratate, pot fi fatale.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare ghiveci de flori la fereastră pisoi ciclamen

Ciclamenul este o plantă de apartament frumoasă care se vinde de obicei în supermarketuri. Se mai numește violeta persană. Ciclamenul conține saponine iritante, iar dacă o parte a plantei (în special tuberculii sau rădăcinile) este mestecată sau înghițită de câini și pisici, aceasta poate provoca semne clinice de vărsături. Cu depozite mari în organism, aceste plante pot provoca, de asemenea, probleme cardiace.

Flori și plante comestibile și alte

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plantele otrăvitoare mănâncă pisică de primăvară a plantei acasă

În timp ce mulți grădinari își cresc legumele și plantele fructifere în aer liber, departe de ochii flămânzi ai pisicilor rezidente, unele dintre aceste plante sunt adesea cultivate în ghivece în interior în afara sezonului. Atât usturoiul, cât și ceapa pot îmbolnăvi pisicile atunci când le mănâncă. Mulciul din boabe de cacao este toxic pentru câini, dar nu este un pericol cunoscut pentru pisici.

plante de casa otravitoare pentru pisici plante otravitoare floarea soarelui pisica de interior

Există literalmente zeci de plante de apartament comune care sunt dăunătoare pentru pisici. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să contactați un medic veterinar sau o clinică veterinară pentru a întreba despre o anumită specie dacă nu sunteți pe deplin sigur.

plante de casa otravitoare pentru pisici plante otravitoare soiuri de flori de narcisa

Cele mai periculoase plante ornamentale includ anemone, narcise, crizanteme și ferigi de sparanghel. Consumul acestor plante poate determina pisica ta să devină letargică sau imprevizibilă. În acest sens, urmăriți orice schimbări bruște de comportament.

Copacii ca plante de apartament otrăvitoare pentru pisici

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghivece pe sol imagine în sol

Unele dintre speciile lemnoase și erbacee mai mari sunt, de asemenea, otrăvitoare pentru pisici, deși aceste plante sunt mai puțin probabil să fie prima țintă pentru consum a animalului dvs. de companie. Curuta pătată, Daphne și trompeta îngerului asemănătoare copacilor sunt potențial fatale pentru pisici. Unii tisi, inclusiv arborele, sunt otrăvitori pentru pisici, câini și animale.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci pe sol sol în ghiveci

Există, de asemenea, unele plante care acționează ca droguri la pisici. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de efectele pe care pisicile le au asupra pisicilor – salivare, jucăuș și comportament complet nebun. Se susține că efectele sunt similare cu cele ale marijuanei sau LSD asupra oamenilor, dar durează doar aproximativ zece minute. Cu toate acestea, catnip afectează doar 50% dintre pisici.

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci pe fereastră filodendron pisoi

Există câteva alte plante care afectează pisicile în mod similar. Acestea includ rădăcina de valeriană, care este cultivată ca un ajutor natural pentru somn pentru oameni și plante păianjen. Unele animale nu răspund la catnip, dar arată un interes pentru Valeriana. Alții îi iubesc pe amândoi și uneori pot fi găsiți pe plantele păianjen.

Planta păianjen

plante otrăvitoare de casă pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci closeup pisică

Se spune că plantele păianjen nu sunt toxice pentru pisici, dar în realitate se pot îmbolnăvi cu ușurință de ele. Dacă pisica ta mănâncă suficiente frunze de plante, este posibil să apară tulburări de stomac, vărsături și diaree. Dar de ce mănâncă pisicile chiar așa ceva? Frunzele plantelor de păianjen conțin compuși naturali legați de opiu care dau pisicilor halucinații ușoare, dar inofensive.

plante de apartament otrăvitoare pentru pisici plante otrăvitoare plante în ghiveci în fața ferestrei sperie pisica albă

Există o listă lungă de flori, plante în aer liber și plante de apartament care sunt otrăvitoare pentru pisici. Sunt prea multe de enumerat aici, așa că vă încurajăm să le citiți mai detaliat. În timp ce pisoii au tendința de a lăsa plantele periculoase în pace, s-ar putea întâmpla accidental cu tulpina greșită și ar avea nevoie de ajutor. Păstrarea pericolelor cunoscute la îndemână este primul pas în creșterea în siguranță a animalelor preferate.