Animale de companie

Dieta Keto este potrivită pentru câini? – Iată tot ce ar trebui să știi despre asta!

Câinii sunt cele mai populare animale de companie din Germania și nu sunt numite „cel mai bun prieten al bărbatului” degeaba. Loialitatea lor față de stăpânii lor este legendară și un câine este văzut mai degrabă ca parte a familiei. Și ar trebui să avem grijă de cei mai buni prieteni ai noștri cât de bine putem – nu este exclus. Indiferent dacă este vorba de scăderea în greutate sau de diabet – dieta cu conținut scăzut de carbohidrați a fost una dintre cele mai populare diete pentru oameni în ultimii ani. Alimentele bogate în carbohidrați sunt fie consumate numai în cantități mici, fie chiar eliminate complet din meniu. Prin urmare, nu este de mirare că tot mai mulți proprietari de câini iau în considerare și dieta pentru nasul de blană. Din păcate, nu știm întotdeauna ce conține hrana pentru câini, iar majoritatea mâncărurilor pentru câini și tot felul de ciugulite de pe piață sunt pline de aditivi care pot avea un efect negativ asupra sănătății prietenilor noștri cu patru picioare pe termen lung și pot provoca mai mult deteriora. Care ar fi atunci forma optimă de nutriție și este o dietă ceto potrivită pentru câini? În acest articol, vă vom spune tot ce ar trebui să știți despre asta.

Beneficiile nutriționale pentru câini cu conținut scăzut de carbohidrați, dieta ceto este potrivită pentru câini

Alături de grăsimi și proteine, carbohidrații se numără printre cele mai importante trei componente ale nutriției – cel puțin pentru oameni. Cu toate acestea, mai multe studii științifice au arătat că mesele proaspete, care constau în principal din proteine ​​de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și cantități reduse de carbohidrați, pot, de asemenea, să promoveze sănătatea și bunăstarea prietenilor noștri cu patru picioare. Câinii sunt carnivori în mod natural și nu depind de consumul de carbohidrați. Dieta ceto pentru câini este deosebit de optimă pentru epilepsie sau cancer și este adesea recomandată de medicii veterinari.

Care este dieta ceto pentru câini?

dieta ceto este potrivită pentru câini, dieta care este potrivită pentru epilepsie la câini

Dieta ketogenică este o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și foarte bogată în grăsimi și a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Prin reducerea glucidelor, corpul este pus într-o stare metabolică cunoscută sub numele de cetoză. Grăsimea este transformată în corpuri cetonice și acizi grași în ficat, care la rândul lor pot reduce nivelul zahărului din sânge și pot îmbunătăți rezistența la insulină. Știm cu toții că nu avem voie să ne hrănim câinele o mulțime de cereale și zahăr sub formă de pâine și dulciuri. Consumul excesiv de carbohidrați poate, la fel ca omul, să ducă la diverse boli, cum ar fi probleme dentare, indigestie și obezitate. Deși, în general, nu este recomandat să ne transferăm obiceiurile alimentare către prietenul tău cu patru picioare, o dietă ceto pentru câini poate inhiba creșterea celulelor canceroase, poate ajuta la diabet și poate duce la o reducere a apariției crizelor epileptice. Pentru ca câinele să intre în cetoză, ar trebui să schimbați și să-i reglați dieta în consecință. Mai degrabă, mizați-vă pe mâncăruri bogate în proteine ​​preparate de sine. Cât timp va dura tranziția depinde de o varietate de factori, cum ar fi vârsta, greutatea și rasa.

Dieta ceto poate ajuta la tratarea cancerului

Dieta Keto pentru câini Beneficiile sfaturilor de casă pentru hrana pentru câini

Cancerul la câini este, din păcate, foarte frecvent și este considerat principala cauză de deces în rândul prietenilor noștri blănoși. Deși este deosebit de important să începeți terapia devreme în acest caz, alimentele greșite pot slăbi sistemul imunitar al câinelui și pot încuraja răspândirea celulelor canceroase. La câinii cu cancer, metabolismul grăsimilor este perturbat, ceea ce la rândul său duce la o nevoie crescută de grăsimi în dietă. Și aici intervine dieta ceto pentru câini – s-a dovedit științific că o dietă bogată în proteine ​​și grăsimi poate preveni dezvoltarea tumorilor. Practic, celulele canceroase se hrănesc cu zahăr, astfel încât atunci când rămân fără combustibil, ele mor în cele din urmă. Din acest motiv, ar trebui să vă hrăniți câinele absolut fără cereale. Digestia glucidelor simple poate supraacidifica organismul. Proteinele de înaltă calitate, pe de altă parte, asigură faptul că organismul poate lucra eficient și cu o cheltuială mai mică de energie.

Hrana pentru câini cu conținut scăzut de carbohidrați pentru tratamentul diabetului

Dieta ceto pentru câini este periculoasă pentru tratarea epilepsiei la câini

Diabetul melit este o boală metabolică gravă și complexă la câini și se caracterizează printr-o producție insuficientă sau insuficientă de insulină. Cele mai frecvente cauze includ tulburări ale sistemului imunitar, tulburări hormonale, precum și obezitatea și lipsa nutriției. Scopul final în tratarea diabetului la câini este de a regla nivelul zahărului din sânge și de a le menține în limite normale. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard, dieta ceto pentru câini poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea pierderii în greutate la câinii supraponderali..

Dieta ceto pentru câini pentru tratarea epilepsiei

Schimbarea dietei pentru epilepsie la câini face ca dieta ceto să fie potrivită pentru câini

Epilepsia la câini este una dintre cele mai frecvente boli neurologice la prietenii noștri cu patru picioare, iar dieta ceto pentru câini poate ajuta și aici. Tipul de dietă depinde dacă este o formă primară sau secundară de epilepsie. Epilepsia primară este o boală congenitală, iar epilepsia secundară apare ca efect secundar al tulburărilor metabolice, cum ar fi diabetul și anumite boli infecțioase. Deși forma primară nu poate fi vindecată, dieta ceto pentru câini poate ajuta la reducerea convulsiilor epileptice. Este recomandabil să evitați aditivii artificiali în hrana pentru câini și să gătiți singuri mesele pentru prietenul dvs. cu patru picioare. Un studiu din aprilie 2020 a confirmat deja că o dietă pentru câini bogată în acizi grași cu lanț mediu (MCT) poate ajuta la tratarea epilepsiei câinilor. Acești acizi grași sunt conținuți, de exemplu, în uleiuri speciale MCT sau în ulei de cocos.

Acesta este modul în care dieta ceto este implementată cu succes la câini

Dieta keto pentru câinii cu cancer face ca tu să mănânci pentru câini cu conținut scăzut de carbohidrați

Dieta ceto pentru câini este foarte diferită de dieta umană și, din acest motiv, este important să faceți mai întâi o mulțime de cercetări. Chiar dacă tipul de dietă poate îmbunătăți starea de sănătate a prietenului tău cu patru picioare, ar trebui să te sfătuiești mai întâi cu medicul veterinar. Nu este suficient să adăugați doar niște grăsimi în dietă și să lăsați pur și simplu carbohidrați – mai degrabă, găsiți raportul optim de proteine, carbohidrați și grăsimi. Mai jos vă vom arăta cele mai populare forme de dietă ceto pentru câini. Care dintre ele va funcționa pentru tine și cel mai bun prieten al tău depinde de rasă, greutate, vârstă și, desigur, de sănătate.

 • 4: 1 este format din patru părți de grăsime, o parte de proteine ​​+ carbohidrați
 • 3: 1 constă din trei părți de grăsime, o parte de proteine ​​+ carbohidrați
 • 2: 1 constă din două părți de grăsime și o parte de proteine ​​+ carbohidrați
 • 1: 1 este o parte de grăsime la o parte proteină + carbohidrați

Dacă câinele dvs. suferă de epilepsie sau are cancer, atunci raportul 4: 1 este opțiunea optimă pentru dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați dieta ceto pentru câini ca măsură de precauție și pentru a preveni îmbolnăvirea, atunci ar trebui să începeți cu raportul 1: 1.

Ce alimente sunt sănătoase pentru câini

Pregătirea personală a hranei pentru câini Sfaturi Dieta Keto pentru câinii cu cancer

Dacă doriți să pregătiți singuri mâncarea pentru câini, atunci probabil vă întrebați ce alimente sunt sănătoase sau dăunătoare pentru prietenul tău cu patru picioare. Mai jos sunt cele mai bune surse de proteine ​​și grăsimi care sunt perfecte pentru o nutriție optimă a câinilor.

Proteine ​​de înaltă calitate:

 • Carne slabă – Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece carnea este digerată în proporție de 98% de câini și este alimentul de bază numărul unu pentru prietenii noștri cu patru picioare. Nu contează cu adevărat ce specie de animal alegeți – singurul lucru important este să vă asigurați că vă hrăniți câinele doar cu carne de înaltă calitate, bine gătită. Cu toate acestea, carnea nu conține doar proteine, ci și alte vitamine și minerale importante. De exemplu, carnea de porc este deosebit de bogată în vitamina B1 foarte importantă.
 • Ficatul curcanului, cărnii de vită și de pui este ușor de digerat și oferă câinelui vitamine A, B2 și B12, precum și biotină și multe oligoelemente.
 • Somonul este perfect pentru dieta ceto pentru câini datorită conținutului său ridicat de acizi grași omega-3 polinesaturați.
 • Ouăle sunt o altă mâncare excelentă pentru prietenul tău cu patru picioare. Conținutul ridicat de acizi grași și aminoacizi esențiali nu numai că îi îmbunătățește sănătatea, dar asigură și un strat strălucitor.
 • Brânza de vaci și quarkul au un conținut scăzut de lactoză și, prin urmare, pot fi hrănite în cantități mai mari.

Grăsimi sănătoase sunt în principal ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de pește, ulei MCT și unt sau ghee

Epilepiza la câini Ce beneficii beneficiază dieta dietetică keto pentru câini

Legume adecvate pentru dieta ceto pentru câini:

 • Broccoli conține cantități mari de substanțe vitale importante, cum ar fi calciu, magneziu și fier și, de asemenea, scoruri cu un conținut foarte ridicat de vitamina C. Izotiocianatul pe care îl conține are un efect anticancer și, prin urmare, broccoli este un bun adaos la prevenirea cancerului la câini. Cu toate acestea, ar trebui să aburiți întotdeauna broccoli înainte de consum și să nu hrăniți cantități prea mari dintr-o dată, deoarece acest lucru poate duce la flatulență..
 • Morcovii sunt destul de bine tolerați de majoritatea câinilor și pot fi hrăniți crude sau gătite.
 • Salatele de frunze, dovleceii, țelina, spanacul și sparanghelul sunt, de asemenea, ideale pentru o dietă ceto pentru câini.

Dieta pentru câini cu conținut scăzut de carbohidrați pentru epilepsie Dieta keto pentru câini Beneficii