Animale de companie

Care câine mi se potrivește cel mai bine? Prezentare generală a activității și caracterului raselor de câini

Care câine mi se potrivește cel mai bine? caracter de activitate

Câinii sunt tovarăși adevărați și pot oferi o companie veselă oamenilor din viață. Dar trebuie să fii conștient că cumpărarea unui câine este o mare responsabilitate și înseamnă o relație pe tot parcursul vieții pentru prietenul tău cu patru picioare. La urma urmei, nu este un obiect care, după 2, 3 sau 6 luni, când trece euforia despre noul lucru, animalul să poată fi dat sau dat fără probleme. Poate că oricine dorește un câine ar trebui să-și pună mai întâi o întrebare: Sunt în stare să îi ofer câinelui la fel de multă plăcere pe cât mi-o va da? Pentru că păstrarea unui câine este la fel ca în orice relație și nu este vorba doar de a lua și de a primi. În concluzie: cu cât o persoană și un câine merg mai bine împreună, cu atât mai fericiți vor trăi împreună. Din fericire, peste 250 de rase de câini diferite s-au dezvoltat acum și puteți alege una care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață și personalității. În cele ce urmează, aducem mai multă claritate subiectului: Care câine mi se potrivește?

Care câine mi se potrivește cel mai bine?

Care câine mi se potrivește cel mai bine? caracter de rasă de câine

Ciobani, câini de vânătoare, ogari, câini terrieri, câini de câmpie, șoareci etc., există atât de multe rase diferite de câini și de multe ori te simți copleșit să alegi între toate aceste animale minunate. Pentru a face alegerea corectă și responsabilă, ar trebui să vă gândiți cu atenție în avans: Care câine este potrivit pentru mine? Această întrebare nu este cu siguranță atât de ușor de răspuns. Ar trebui să vă luați în considerare stilul de viață și situația de viață. Puteți găsi suficient timp pentru plimbări zilnice? Există suficient spațiu în apartament pentru ca câinele să nu sufere din lipsa de spațiu? Ești o personalitate activă sau senină? Ești mai mult un oraș sau îți place să petreci mult timp în natură? În general, cumpărarea unui câine ar trebui să fie alegerea unui partener care ar fi mereu acolo și cu care puteți face orice v-ați dorit vreodată. Câinele este o responsabilitate, dar nu o limitare, și ar trebui să aducă bucurie la viață.

Care câine se potrivește personajului meu

Care câine mi se potrivește cel mai bine? companie de desfacere a timpului liber de personaje

Pentru a deveni o echipă perfectă cu câinele dvs., este, prin urmare, foarte important să vă ocupați de diferitele rase de câini înainte de a decide asupra unuia. Ele diferă nu numai prin mărime și aspect, ci mai ales prin caracterul și caracterul lor particular. În timp ce aspectul este o preferință personală, dimensiunea prietenului cu patru picioare ar trebui luată în considerare în mod critic. Câinii mari nu au întotdeauna nevoie de mult spațiu în apartament, ci de mai mult spațiu, astfel încât să poată lăsa aburii și apoi să lenevească acasă. Cu toate acestea, există și rase de câini foarte mici, cum ar fi Jack Russell Terrier, care sunt sălbatice și încăpățânate și chiar fac mai multă agitație decât, de exemplu, Labradorul de cinci ori mai mare. Apropo, alegerea rasei de câini potrivite nu înseamnă doar idei personale despre viața cu un câine. De asemenea, ar trebui să luați în considerare persoanele cu care locuiți, cum ar fi partenerul și familia. Poate că există cineva în cercul tău de prieteni pe care îți place să-l vizitezi și care este alergic la părul câinelui. Apoi, ar avea sens să optezi pentru o rasă de câine care nu aruncă, cum ar fi câinele de apă sau schnauzerul. Undeva la mijloc, nevoile câinelui și ideile individuale pentru păstrarea unui câine ar trebui să răspundă.

Care câine mi se potrivește cel mai bine? 6 grupuri de rase de câini și caracterul lor dintr-o privire

Care câine mi se potrivește cel mai bine? câinele rase mici de dimensiuni mari

Indiferent dacă este mic, mediu sau mare, lung sau cu părul scurt, un câine nu trebuie ales doar pe baza aspectului său. În orice caz, trebuie să aflați despre activitatea și caracterul dvs. înainte de ao cumpăra. Dar trebuie să fii conștient de faptul că nu există un câine perfect care să răspundă complet tuturor cerințelor, așteptărilor și ideilor.

Câini pastori: Collie, Border Collie, Australian Shepherd

care câine mi se potrivește collie

Sunt considerați a fi cei mai inteligenți câini și au fost folosiți inițial pentru turmă și turmă. Sunt ascultători și docili, activi, jucăuși și au nevoie de exerciții zilnice. Prin urmare, acestea sunt destul de puțin potrivite pentru personalitățile confortabile care preferă să se întindă pe canapea. În medie, acestea au în jur de 50-60 cm înălțime și 25-30 kg în greutate.

Câini de societate (câini mini): Chihuahua, Maltese, Yorkshire Terrier, Pug

care câine mi se potrivește mini rase de câini

Majoritatea acestor rase de câini sunt concepute pentru a ține compania oamenilor și împreună cu ei. Deci, ei sunt tovarăși minunați și construiesc o legătură strânsă cu amanta sau stăpânul lor. De multe ori, pot deveni chiar gelosi pe alte persoane sau animale dacă atenția lor este distrasă de la ei. Ca mini-câini, nu cresc mai mult de 30 cm și cântăresc până la 7-10 kg.

Câini de vânătoare: Rhodesian Ridgeback, Beagle, Greyhound, Weimaraner etc..

care câine mi se potrivește câine de vânătoare

Câinii de vânătoare au un instinct natural de a vâna și urmări animale mai mici. Deci, reprezentanții acestui gen nu sunt pentru toată lumea. Mai presus de toate, sunt foarte capace, vigilente și încăpățânate. Cu siguranță au nevoie de o creștere consistentă și de multă multă mișcare, deoarece sunt întotdeauna plini de energie. Câinii fac cea mai bună companie pentru oamenii activi care fac sport în aer liber în fiecare zi și se bucură de excursii.

Câini de pază: Doberman, Ciobanesc German, Rottweiler, câine de Newfoundland

care câine mi se potrivește câine de supraveghere doberman

Acestea au fost inițial dezvoltate ca câini de pază. Ei păzesc zona pe care o consideră a lor și lovesc atunci când un străin se apropie de ea. În plus, au nevoie de suficient exercițiu și sunt slab potrivite pentru un apartament în oraș dacă nu există grădină.

Câini de familie liniștiți: Labrador, Golden Retriever, Bernandiner, Bernese Mountain Dog, Great Dane

care câine mi se potrivește câine de familie iubitor de copii

Adesea familiile cu copii preferă rasele de câini cărora le plac copiii și nu latră des. De cele mai multe ori, însă, nu depinde de câine, ci mai ales de modul în care a fost crescut. Uneori, condițiile de viață alcătuiesc ceea ce nu este cu adevărat tipic pentru o rasă de câini. Deci, trebuie să fii conștient de faptul că doar un câine care are suficient exercițiu și activitate poate sta liniștit acasă.

Câini pentru persoanele care suferă de alergii: câini de apă, pudel, maltezi, Yorkshire terriers, Bolonka Zwetna

care câine mi se potrivește alergicilor, copiilor hipoalergenici

Rasele de câini care nu au un strat de acoperire sunt în general considerate hipoalergenice. Structura lor de blană este mai asemănătoare cu cea a părului uman. Într-o postare anterioară, am raportat în detaliu despre așa-numitele rase de câini fără vărsare.

Terrier: Jack Russell, Airdale Terrier, Fox Terrier, Dachshund, Schnauzer

care câine mi se potrivește terrier

Rase de câini precum terrierii își merită propriul grup deoarece nu sunt ca nici o altă specie. Ele provin de la mici la mijlocii. Este important ca toată lumea să fie curajoasă, deschisă, activă, jucăușă și curioasă și să aibă un puternic instinct de vânătoare. Le place să facă orice treabă și se așteaptă întotdeauna la o recompensă. Aveți nevoie de noi ocupații alternative, cum ar fi sportul sau agilitatea câinilor și atenția deplină a stăpânului sau amantei pentru dvs. Ce nu le place deloc este să rămână singuri mult timp. Aici devin distructivi.

Care câine mi se potrivește: concluzie

care câine mi se potrivește cel mai bun prieten rasele de câini

Un câine este o ființă vie care își însoțește stăpânul de mai mulți ani. Ca și în cazul relațiilor umane, se aplică și aici: Deci, verificați cine este legat pentru totdeauna. Pentru o orientare inițială „Care câine este potrivit pentru mine?” Am rezumat următoarele puncte, pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un câine:

  1. Aspect
  2. Situație de viață
  3. Timp necesar
  4. Mic, mediu sau mare
  5. Activ sau pe îndelete
  6. Efort educativ
  7. Femeie sau barbat
  8. Cheltuieli și efort de întreținere
  9. eventual alergie

care câine îmi convine copiii câine de familie