Animale de companie

Carcasă pentru iepuri în apartament: idei și sfaturi pentru decorare

incinta-iepure-interior-interior-camera-moderna-din-lemn

Dacă ați decis acum să cumpărați iepuri, apare întrebarea în mod firesc: cum arată carcasa perfectă pentru iepuri în apartament? Cum le pot oferi o casă bună unde se simt confortabil? Iepurii au nevoie de mult mai multă libertate de mișcare decât permit cuștile standard de iepuri. Din acest motiv, mulți proprietari de iepuri optează pentru o incintă auto-construită care să răspundă nevoilor buncărului cu urechi lungi. Astăzi vă oferim câteva sfaturi pentru păstrarea iepurilor în apartament și idei pentru echiparea incintei.

Cea mai bună locație pentru incinta pentru iepuri din apartament

incinta iepure-interior-camera-comoda-living

Înainte de a planifica incinta perfectă pentru iepuri, trebuie găsită locația potrivită. De asemenea, acest lucru decide, de asemenea, asupra dimensiunii incintei de iepuri. Pentru a se simți confortabil, iepurii au nevoie de spațiu și multă libertate de mișcare. Datorită comportamentului lor natural, vor să poată alerga, să se joace și să se miște liber. Dacă există suficient spațiu în apartament, vă puteți proiecta propria cameră pentru iepuri. Dar acest lucru nu este disponibil pentru toată lumea.

iepure-incinta-interior-2-iepure-comoda-remodela

Gândiți-vă dacă puteți profita de o alcovă sau mansardă. Spațiul de sub scări nu este foarte potrivit, deoarece traficul este prea mare, iar iepurii nu se vor odihni. Iepurii ar trebui să aibă intimitate, dar, de asemenea, să nu vă deranjeze somnul, de exemplu atunci când vor să se joace la 5 dimineața. Prin urmare, incinta nu ar trebui să fie în dormitor sau în camera copiilor, dacă este posibil. Camera de zi și studiul sunt mai potrivite.

Evitați soarele și curentul de aer. Este important ca iepurii să aibă pete întunecate în care animalele să-și poată face somnul de după-amiază nestingherit. Prin urmare, nu așezați o incintă direct lângă încălzitor, sub fereastră sau într-un loc unde există curent. Deoarece iepurii au plămâni sensibili, nu ar trebui să fumați sau să aprindeți bețe de tămâie în cameră.

Ce dimensiune pentru incinta de iepure din apartament?

gabarit de sârmă cu plasă de iepure

Iepurii sunt animale de grup social și ar trebui să fie ținute întotdeauna de cel puțin două persoane. Ar trebui să existe cel puțin un metru pătrat de spațiu per iepure. În mod ideal, o poartă duce la o alergare mai mare cu o suprafață suplimentară de cel puțin 3 metri pătrați pentru a permite iepurilor să facă suficient exercițiu. Cel mai bine este să limitați cursa cu un gard de sârmă. Acest lucru are ca rezultat o suprafață minimă de 5 metri pătrați pentru cușcă și incintă în aer liber. Dacă nu puteți oferi această suprafață minimă, în interesul animalelor este mai bine să nu țineți iepuri.

iepure-exercițiu-activ-dimineață-seară

Niciun animal nu vrea să stea tot timpul într-o cușcă tot timpul. Indiferent de dimensiunea incintei, iepurilor ar trebui să li se permită să circule liber în apartamentul securizat sau într-o incintă în aer liber în fiecare zi. Acest lucru garantează suficient spațiu și oportunități de joc. Iepurii sunt dimineața și seara active; de ​​obicei își petrec ziua dormind. Însă trebuie întotdeauna să decideți singur când să părăsiți incinta; exercițiile forțate sunt asociate cu stresul pentru dvs. Casa ta ar trebui să fie întotdeauna accesibilă în mod liber. Când sunt înspăimântați, preferă să se refugieze în vizuină. Asigurați-vă întotdeauna că iepurii au adăpost, hrană și apă disponibile în orice moment când se epuizează.

incinta iepurilor-plimbare-in-grila-alergare-facilitate

Cât de înaltă trebuie să fie o incintă pentru iepuri?

Iepurii pot sări în sus și astfel pot sări peste pereții exteriori ai incintei exterioare. Prin urmare, ar trebui să planificați o înălțime de 80 până la 100 cm ca demarcație a apartamentului.

incinta iepure-mobilier-hamac-covor-casa din lemn

Cum este securizat apartamentul?

Există multe pericole pentru iepurii care se ascund în casa dvs. și acestea ar trebui eliminate în mod constant dacă doriți să lăsați iepurii să călătorească liber.

 • Iepurii iubesc cablurile și firele. O mușcătură poate fi fatală. Tubulatura prin cablu vă poate salva viața iepurelui.
 • Priza trebuie să fie prevăzută cu protecție pentru copii.
 • Toate plantele de apartament trebuie plasate la îndemâna iepurilor pentru a evita otrăvirea.
 • Lacunele, nișele și golurile mici trebuie fie aliniate, fie blocate cu sârmă
 • Obțineți poarta scării unui copil dacă doriți să vă împiedicați iepurii să se miște în sus și în jos pe scări.

Iepurii vor ronțăi aproape tot ce le stă la îndemână. Mănâncă tapet, roade covoare, parchet zgâriet, roade mobilier și canapea. Pentru a evita deteriorarea locuinței, nu vă lăsați iepurii nesupravegheați în timpul exercițiului.

Materiale adecvate pentru construirea unei incinte pentru iepuri

incinte iepure-camere-apartament-separat-lemn-rampe-lacat-iepure regat

Dacă doriți să construiți singuri o incintă pentru iepuri, nu trebuie să acordați atenție doar dimensiunii potrivite, ci și materialului potrivit. Orice material pe care îl utilizați trebuie să fie roșu și netoxic. În funcție de modul în care doriți să arate carcasa dvs. de iepuri și de nevoile pe care le au iepurii dvs., există multe opțiuni disponibile.

lemn

Majoritatea tipurilor de lemn netratate funcționează bine, cum ar fi pinul. Cu cât lemnul este mai moale, cu atât animalul este mai ușor să îl roască. Placajul este destul de frecvent utilizat pentru hale de iepuri în aer liber. MDF poate conține cantități mici de formaldehidă și, prin urmare, nu este adecvat. Panourile OSB sunt ieftine. Oferiți animalului altceva, cum ar fi ramuri mici din lemn de rasinoase, pe care să i se permită să roască.

carcase de iepuri-rafturi-lemn-grilaj-ridicat-mobilier

plastic

Elementele din plexiglas și panouri din spumă din PVC sunt, de asemenea, potrivite pentru incinta de iepure și, de obicei, vin cu un cadru din lemn. Această margine permite o vedere netulburată a incintei, dar este mai scumpă. Cearșafurile cu perete dublu sunt, de asemenea, o alternativă, dar nu se dovedesc a fi rezistente.

Vopsele, lacuri și glazuri

Utilizați o vopsea pe bază de apă în conformitate cu DIN EN 71.3, care este, de asemenea, utilizată pentru vopsirea jucăriilor. Acest lucru este inofensiv pentru sănătate. Puteți folosi vopsele normale pe bază de apă la exterior dacă animalul nu are ocazia de a roade. În interior puteți lăsa lemnul netratat și protejați podeaua numai cu o acoperire de podea adecvată. Lemnul acoperit are avantajul că poate fi șters.

Sarma pentru incinte de iepuri

Firul sigur este sudat la fața locului, suficient de strâns (o plasă nu prea lată) și suficient de gros (cel puțin 1,0 mm grosime a firului). Sârmă de pui și sârmă de voliere sunt alternative excelente la sârmă de pui. Cel mai bine este să folosiți sârmă de voliere cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de maxim 19 x 19 mm și o grosime a sârmei de cel puțin 1,2 mm.

incinte iepure-mobilier-decorare-sarma voliera

Podele

Pardoseala din incinta pentru iepuri trebuie să fie durabilă și ușor de curățat. Linoleum și vinil sunt întotdeauna o opțiune bună, deoarece sunt destul de ieftine și pot fi tăiate la orice dimensiune. Instalați pardoseala cu bandă dublă sau lipici pentru podea. Marginile pot fi apoi sigilate cu silicon. Acest lucru va împiedica lichidul să curgă dedesubt sau să fie roșit. Alternativ, puteți lipi pe plinte din PVC.

Gresia este, de asemenea, o opțiune bună, dar este dificil de instalat și costisitoare. Dacă ar fi prea alunecos, iepurii ar aluneca prea mult. Vă recomandăm plăci de mozaic în combinație cu rogojini antiderapante.

jucării pentru rampă de lemn pentru carcase pentru iepuri

Rafturi și rampe

Creați puncte de vizionare ridicate pentru iepuri folosind rafturi și rampe în incintă. Dacă raftul este prea jos, de ex. Mai puțin de 30 cm înălțime, iepurele ar sări cu ușurință în sus și în jos fără ajutor. Pentru rafturi mai înalte sau iepuri leneși, adăugați o rampă pentru a putea ajunge cu ușurință la podele. Atașați rampele la un unghi de 20-30 de grade și lipiți benzi mici de lemn la aproximativ 5 cm distanță pentru o mai bună prindere. O altă alternativă ar fi câteva rafturi mici care servesc drept trepte sau un copac de pisică cu rafturi adecvate în fața podelelor. Acestea ocupă mai puțin spațiu decât o rampă.

iepure inclosure-ikea-dresser-ramp-rafts

Mobilier

Cele mai importante elemente care nu ar trebui să lipsească în nicio incintă pentru iepuri sunt:

 • Jgheaburi de apă – Fie un distribuitor de apă atașat la șina de iepure, fie servește apa într-un bol de alimentare
 • Dacă este posibil, alimentați vasul din material greu
 • Raft pentru fân – Dozatoarele pentru saci IKEA sau coșurile de gunoi VARIERA sunt de asemenea perfecte.

rabbit-enclosure-2-rabbit-rattan-placemat-ikea-straw

 • Litter – În funcție de tipul de creștere, rasă și dietă, un tip diferit de paie poate fi ideal. Este recomandabil să puneți un strat gros de paie sau fân peste așternut.
 • Se retrage unde puteți dormi și odihni netulburat. Asigurați-vă că aceste articole trebuie să fie și lavabile. Casele cu acoperiș plat, peșterile confortabile și hamacele, care se potrivesc de asemenea perfect sub mesele de lac IKEA, sunt foarte populare. Cutii de carton, tuburi de plută, peșteri de plută, poduri de lemn realizate din ramuri de salcie și coșuri servesc și ca ascunzătoare.

iepure inclosure-facilitate-tipie-pătură

Oportunitati de angajare

Vă puteți lăsa creativitatea liberă atunci când configurați o incintă pentru iepuri. Iepurii iubesc varietatea și există multe modalități de a ține animalele ocupate. Tunelurile și rampele sunt transformate în adevărate locuri de aventură. Iată câteva alte idei:

 • Cutie pentru săpat cu paie sau nisip – cutie de plastic din magazinul de articole pline cu nisip de joc
 • Tunelul Raschel, de exemplu, tunelul de joc Busa de la IKEA
 • Turn de hrană și suport pentru crenguțe – iepurilor le place să roască și să decojească crenguțe proaspete. Ramurile proaspete pot fi folosite pentru a le distrage atenția de la alte obiecte. Ramurile pot fi puse într-o cărămidă.
 • Cutii de carton și role pentru a ciuguli
 • Obstacole pentru a sări peste
 • mici posibilități de alpinism și scaune ridicate, de exemplu scaune din plastic ca platformă de vizionare

incinte iepure-echipament-sârmă-jucării-fibre naturale

Când instalați incinta pentru iepuri, orientați-vă către nevoile naturale și posibilitățile fizice ale animalelor. Iepurii au nevoie întotdeauna de un adăpost sigur, toaletă, suport pentru fân și apă. Asigurați-vă întotdeauna că nu blocați întreaga cușcă și că iepurii au suficient spațiu pentru a alerga și a sări. Gândiți-vă care obiecte obișnuite de uz casnic ar putea fi folosite și ca ocupații pentru iepuri. Cu siguranță ai veni cu ceva original!