Amenajarea teritoriului

Așezarea scărilor în grădină – un element decorativ sau o necesitate

Scări din grădina din beton sub-iluminare

Scări în grădină sunt concepute pentru a depăși diferențele de înălțime, dar în același timp pentru a fi o parte integrantă a compoziției camerei și pentru a utiliza un accent estetic în spațiul exterior. Nu numai că ne facilitează mersul pe teren abrupt, ci și decorează peisajul grădinii. Cu ajutorul lor, grădina va fi făcută și mai interesantă și va arăta diferit. Aceasta înseamnă că puteți crea scările din grădină atât pe pante, cât și pe teren plat, creând singuri o diferență de înălțime.

Scări în grădină – sfaturi despre amenajarea teritoriului

Scări în grădină piatră-design-integrate

Diferite niveluri de altitudine creează locuri noi și neobișnuite în care trebuie absolut Scări în grădină solicita. În acest fel obțineți adesea peisaje variate, un joc interesant de lumină și umbră în grădina dvs. Acolo vă puteți crea, fără îndoială, locul perfect pentru a vă așeza în aer liber. Două trepte de scări sunt suficiente pentru a marca începutul scării. Puteți proiecta diferite colțuri pentru odihnă și relaxare, cu bănci, figuri de grădină sau un pavilion. Când grădina dvs. este suficient de mare, puteți lua în considerare ideea unui mic loc de joacă pentru tineri și bătrâni. Deci, grădina dvs. va fi cu adevărat unică și va reflecta caracterul și stilul dumneavoastră.

Construirea scărilor în grădină – forma depinde de gradul de înclinare și locație

Scări în grădină beton-scaun-podea-pernă-plante

Scările din grădină pot fi combinate într-o scară sau la doar câteva scări, la câteva minute de mers pe jos una de cealaltă. Tipul lor depinde de teren, de poziția lor în grădină în raport cu casa. Înainte de a crea scările din grădină, trebuie să luați în considerare mai multe întrebări. Pentru a avea o plimbare pe scări sigură, fiabilă și confortabilă, ar trebui să estimați corect cât timp doriți să fie. De asemenea, înălțimea și adâncimea pașilor sunt critice. Aceste dimensiuni sunt calculate matematic. Este o formulă simplă care ne va ajuta să construim corect scările. Se crede că un pas uman este de aproximativ 61-65 de centimetri. Aceasta face în medie 62,5 cm. Conform criteriilor de confort și siguranță, această dimensiune corespunde sumei de două înălțimi trepte și o lățime. De exemplu 16 cm + 16 cm + 30 cm = 62 cm

Proiectați scări în grădină

scări-grădină-asimetric-așezare-beton

Spre deosebire de scările casei, scările din grădină vă oferă o mai mare libertate în proiectare, deoarece dimensiunile treptei nu sunt absolut necesare. Pot fi mult mai largi decât cele ale scărilor interioare sau pot fi proiectate într-o formă neobișnuită. Dacă aveți un teren cu adevărat abrupt și doriți să creați scările de grădină acolo, acestea nu ar trebui în niciun caz să fie prea abrupte – înălțimea scărilor nu trebuie să depășească 10-15 cm. O scară bună în grădină are o lățime de nu mai puțin de 30 cm, altfel vor exista incertitudini în trafic. Lățimea trebuie să fie de cel puțin 50-60 cm pentru a permite trecerea a cel puțin unei persoane. Dacă doriți, puteți face scările din grădină lățime de un metru. Scările pe teren abrupt trebuie fixate cu o balustradă, cel puțin pe o parte.

Cum să condimentezi corect designul grădinii tale?

Scară de grădină din beton de apă cu element decorativ

În cazul terenului cu un grad mic de înclinare, puteți lua în considerare mai multe elemente decorative atunci când creați scările. De exemplu, puteți pune decorațiuni interesante pe ambele părți ale scărilor largi înclinate. Decorul grădinii este inscripționat minunat acolo. La ambele capete ale treptelor largi puteți pune ghivece de flori, sculpturi decorative, vaze. Iarba ornamentală poate fi plantată și pe ambele părți ale paturilor de flori. Soluții interesante apar atunci când utilizați diferite forme de trepte – un cerc, semicerc sau alte forme neregulate sunt, de asemenea, populare. Nu este recomandat să creați doar un singur nivel. Faceți acest lucru numai dacă este necesar și apoi pasul trebuie marcat clar, astfel încât să nu existe accident în timpul mersului.

Ce materiale sunt recomandate pentru scările din grădină?

Minimalism în materiale de amenajare a teritoriului - scări geometrice - acoperite cu iarbă

the Scări în grădină sunt preponderent din beton armat, blocuri de beton finisate sau piatră naturală. Suprafața lor ar trebui să fie ușor înclinată, ceea ce va asigura un drenaj ușor atunci când plouă. După ce ați așezat scările din grădină, aveți grijă și de elementele decorative din jurul lor, astfel încât să puteți obține un aspect izbitor. Nu uitați, totul din grădina dvs. trebuie să se potrivească și cu stilul arhitectural al casei. Materialul scărilor trebuie să fie durabil și rezistent la intemperii, cu o suprafață aspră pentru o plimbare ușoară chiar și pe timp umed și ploios. Acolo trebuie evitat orice risc de alunecare.

Potriviți scările din grădină cu arhitectura casei

Casă de acoperiș plat din beton cu design de grădină scară acoperită

Scările din grădină pot fi folosite pentru a sublinia stilul arhitectural dominant al casei – romantic, rustic sau modern – sau pentru a face designul grădinii să iasă în evidență mai clar. Cele mai folosite și mai potrivite materiale pentru scările din grădină sunt materialele naturale – piatra și lemnul. Împreună cu lespezi de piatră cioplite sau pietre tăiate, puteți forma mici blocuri de piatră. Acest lucru vă oferă mai multe opțiuni pentru amenajarea decorativă și proiectarea scărilor cu forme neregulate. Soluții inovatoare pot fi create prin combinarea blocurilor de piatră mici și mari, piatră și cărămizi în culori contrastante.

Scări de grădină din lemn 

Construiți singuri scări moderne din lemn - proiectați-vă în cărările de pietriș din grădină

Recent, plăcile de piatră artificială care imită cu succes diverse materiale naturale s-au răspândit. Acoperirea foarte elegantă a treptelor poate fi realizată cu panouri din lemn. Acesta este un tip special de lemn rezistent la intemperii și care a fost tratat împotriva umezelii și putrezirii. O astfel de acoperire este frumoasă, dar capricioasă, necesită întreținere și îngrijire anuală.

Sperăm că aceste informații vă pot fi de ajutor astăzi.

Așezați gazonul de grădină pe terase

sfaturi de proiectare terase de grădină pentru construirea scărilor

Îmbinări ușor crescute ale scărilor

Idei și sfaturi pentru construcția de peisaje de grădină

Scări cu margini rotunjite

Crearea unei grădini de flori saturație-ghivece de flori scări-în grădină

Scară din piatră naturală

cale de grădină așezare scări gresie amenajare peisagistică

Gresia și cărămizile ca materiale pentru construirea scărilor în grădină

Scările din piatră naturală din cărămidă te construiești în grădină

Calea grădinii cu panouri din lemn

Scară geometrică din lemn în grădină - iluminare podea cu balustradă scară

Proiectați trasee de grădină așezând idei de peisaj de grădină

Scară cărămizi idee-design individual în grădină

Așezarea scărilor în grădină teren-design-idei piatră-amenajare

scări de cărare în grădină din piatră-construiește-te-rustic

scări de grădină pavaj pietre cu margini rotunjite vârfuri

Grădină stâncoasă de piatră - creați scări în grădină - plantă suculentă

grădină jucăușă scări iluminare podea

Scări în grădină gazon geometric design-modern

Scări de grădină verde-amenajare a locației peisaje înclinare durabilă-idei

Scară modernă din lemn modernă cu gazon geometric verde

Construiește-ți singur scări din piatră naturală cu pietricele

Tăierea gardului viu – 23 de idei de design interesante pentru grădinarii pasionați