Amenajarea teritoriului

59 de idei pentru porți de grădină și uși de grădină – prima care ne întâmpină

Porți de grădină și uși de grădină cărămidă de perete ornamentată din fier forjat

Poarta întâmpină oaspeții pentru prima dată, de fapt în fața proprietarului casei. Porți de grădină și uși de grădină creează, de asemenea, prima impresie a fermierilor. În același timp, deschid o vedere spre curte. Selectată corespunzător și instalată corect, poarta nu numai că subliniază stilul arhitectural al unei case, ci și designul grădinii. Ar trebui să fie în armonie cu gardul și peisajul grădinii. Acest lucru îi determină în mare măsură aspectul.

Porți de grădină și uși de grădină – O poartă cu case de păsări

porți de grădină și uși de grădină cușcă de păsări design lemn design peisaj

Cu o construcție modestă din lemn, cu linii stricte sau cu un design extravagant, cele frumoase Porți de grădină și uși de grădină încântă privirea și reglează accesul la proprietate. Este un obstacol în fața străinilor și vă întâmpină solemn invitații pentru prima dată, de fapt întotdeauna în fața proprietarului casei!

Porți de grădină și uși de grădină – idei pentru intimitate și securitate

Porți de grădină și uși de grădină ornamente din fier forjat din metal negru

Puteți plasa o ușă de grădină în curte ca o barieră între două zone de grădină diferite și astfel separați-le una de alta. Acest lucru se întâmplă foarte des între grădina de legume și grădina de flori. De exemplu, o poartă mare cu aripi, atașată la zidăria de perete impresionantă cu balamale, va face zona exterioară expresivă și va defini zonele individuale de acolo.

Sisteme de porți și porți de grădină – materiale și design

porțile de grădină și ușile de grădină gaura chineză din lemn fac idee

În zilele noastre, există o gamă largă de produse pe piață, cu multe tipuri diferite Porți de grădină și uși de grădină în funcție de construcția lor – simplă, dublă, cu aripi sau uși glisante. Poarta clasică de grădină are o aripă. Înălțimea sa este de obicei aceeași cu înălțimea gardului. Pentru a putea fi acționată cu ușurință, această poartă cu o singură aripă trebuie să fie suficient de largă; în general, ar trebui să se deschidă spre interior cu cel puțin 1 până la 1,10 m spre curtea interioară..

Structura trebuie să fie stabilă

porți de grădină și uși de grădină bambus imitație metalică lac decor maro

Spre deosebire de ușile din interiorul casei, în majoritatea cazurilor nu există rame ale ușilor. Pe ambele părți ale ușii de grădină există coloane (lemn, beton, cărămizi, piatră, țevi metalice) care marchează deschiderea gardului. Uneori se folosește un cadru în formă de U de care este atașată ușa. Poate fi atașat direct la perete cu balamale.

Uși automate de grădină

porți-de-grădină-pliante-negru-electric-drive

Electronica și automatizarea sunt deja o parte inseparabilă a casei moderne. Sunt potrivite pentru fiecare ușă și poartă, indiferent de model și dimensiune. Dacă doriți să fiți la curent, puteți monta o telecomandă sau puteți construi în blocare specială. Toată furia este un sistem mecanic sau electronic care vă anunță pe măsură ce intră fiecare vizitator.

Ca un tablou pe gardul grădinii

idei Ușă pentru grădină din ramuri de copac din fier forjat

Poarta de grădină poate fi fixă ​​sau ajurată, depinde de cât de mult doriți să vă deschideți intimitatea către trecători pe stradă și, invers, dacă doriți să vă permiteți o vedere a peisajului dvs. de grădină. Porțile din zăbrele sunt foarte populare, blochează spațiul, dar nu obstrucționează vederea. Trecătorii pot arunca o privire la frumoasa grădină și pot admira peisajul, iar proprietarii, la rândul lor, pot vedea ce se întâmplă în afara gardului lor. De fapt, însă, mulți proprietari au încercat recent să își protejeze mai bine casele de ochii străinilor.

Poarta de zăbrele 

Poarta de gradina-metal-grila-umplere-decorativa

Porțile cu zăbrele nu pot fi doar din metal, ci și din lemn sau plastic. Dacă sunteți în căutarea unei uși pentru vila dvs. suburbană sau pentru fermă, o poartă simplă din lemn este ideală pentru acest caz. Se îmbină armonios cu peisajul verde, între gardul verde, tufișurile tăiate și zidăria tencuită albă. Dacă vederea unui străin pătrunde prin grădină prin ușă, trebuie să cadă cu previziune pe o anumită zonă de grădină, pe un copac sau arbust frumos, pe fântâni decorative din jur împodobite cu flori frumoase, sculpturi, scări de grădină. Adesea, intrarea în casă este, de asemenea, direct în câmpul vizual.

Ușile solide de grădină sunt potrivite pentru parcele mari

usa-rotativa-gradina-terasa-umplerea-lemnului-electric-drive

În majoritatea cazurilor, se încearcă izolarea completă a peisajului grădinii de lumea exterioară prin intermediul unei uși groase și solide de grădină. Acest lucru creează, de asemenea, un spațiu închis în grădina dvs. care rămâne ascuns de străini. Dar asta nu înseamnă că te poți ascunde de curiozitatea publicului. Ochii trecătorilor vor fi atrași către ușa ta „întâmplător” și cu siguranță se vor întreba ce se află în spatele porții mari. Zidăria groasă și poarta solidă fac ca spațiul exterior să pară din ce în ce mai îngust din punct de vedere vizual, deci sunt potrivite doar pentru parcele mai mari.

Ușile din lemn sunt ieftine

porți-grădină-lemn-opac-pe-jumătate-strânse-moderne

Porți de grădină și uși de grădină din lemn sunt ușoare, relativ ieftine și au calități incontestabil decorative. Sunt ușor de rezolvat și, după un tratament adecvat, sunt foarte rezistente la condițiile meteorologice nefavorabile – ploaie, zăpadă, frig și căldură, umiditate și ciuperci. Dacă decideți să aveți o ușă ca aceasta, alegeți lemn rezistent la putregai. Lemnul de brad este unul dintre cele mai frumoase tipuri de lemn și necesită o protecție eficientă pentru a preveni rapid deteriorarea. Avantajele sunt operarea simplă, impregnarea ieftină și perfectă. Mesteacănul, stejarul, nucul, castanul pot fi alte păduri native potrivite pentru astfel de utilizări.

Poezie metalică înghețată

grădină-poartă-design-metal-lalele-negre

Ușile metalice sunt o soluție pe termen lung și acesta este avantajul lor. Puteți chiar să supraviețuiți casei. Puteți cumpăra sau comanda o ușă finită completată cu gardul. Ușile proiectate individual sunt cel mai bun mod de a arăta individualitatea. Deci, veți avea un aspect unic, deoarece nu va exista altă astfel de ușă. Ușile metalice pot fi perforate sau strânse. Indiferent de aspectul ușii dvs. metalice, este important să arate frumos. Poate fi chiar o adevărată operă de artă, poezie înghețată în metal. Posibilitățile de decor sunt excelente – rozete mici, frunze și crenguțe înfășurate, spirale, săgeți elegante și multe alte figuri pot fi observate pe o ușă metalică. Partea superioară a ușii poate fi finisată elegant în linie dreaptă sau în arc de cerc. Înainte de a vopsi, trebuie mai întâi să răzuiești metalul cu șmirghel și apoi să pui vopseaua.

Culoarea joacă un rol important

ușă-grădină-pictată-cu-roșu-arc-urcat-trandafiri

Este foarte important în ce culoare este vopsită ușa. Au o mare varietate de culori din care să aleagă. Alegerea culorii este direct legată de efectul pe care doriți să îl obțineți. O opțiune este să alegeți o culoare izbitoare care să vă facă ușa vizibilă de departe. Cealaltă modalitate constă în proiectarea discretă a porții și pictarea ei discret în culoarea potrivită. De exemplu, verdele poate fi foarte ușor înscris în vegetația naturală și poate fi ascuns de ochi. Dacă doriți să creați un sentiment de simplitate, lăsați culoarea naturală a lemnului pe poartă. De asemenea, se coordonează cu gardul din piatră sau cărămidă. Culoarea închisă contrastează cu tencuiala albă și subliniază rolul ușii din față. Fiecare ușă lăcuită albă care iese în evidență împotriva frunzelor întunecate din grădină este elegantă și aerisită. Dacă vă decideți să pictați poarta, nu uitați să curățați în prealabil suprafața de vopseaua veche. Vă dorim multă distracție!

Perete și ușă de grădină din beton cu umplutură de sticlă

beton-gradina-perete-gradina-usa-aluminiu-sticla-mat

Porțile de grădină și ușile de grădină ar trebui să se armonizeze cu restul grădinii și să se integreze bine cu întregul peisaj. Prin urmare, este recomandabil să se potrivească designul și culoarea ușii de grădină cu peretele sau gardul grădinii. Pentru un zid de beton, de exemplu, o ușă din lemn ar fi mai puțin potrivită decât una din aluminiu sau oțel. Peretele de beton are un aspect aspru și nu poate fi combinat atât de bine cu aspectul natural al lemnului. O ușă de grădină cu un cadru din aluminiu gri închis și umplutură de sticlă mată, pe de altă parte, se armonizează perfect cu peretele de beton și creează o imagine de ansamblu frumoasă..

usa decorativa de gradina din metal ruginit

Poartă de grădină-decorativă-metal-lemn-arbor

Aspectul ruginii devine din ce în ce mai important în proiectarea grădinilor și a devenit deja un element popular pentru multe stiluri de grădină diferite. Cel mai popular material pentru aceasta este oțelul corten, care poate crea accente minunate în grădină. Cu o ușă decorativă de grădină din oțel Corten, puteți oferi spațiului verde o notă romantică. Deoarece porțile de grădină și ușile de grădină cu elemente decorative nu sunt opace, acestea sunt cele mai potrivite pentru a împărți diferite zone din propria proprietate.

Poarta de gradina din lemn opaca cu umplutura de stalpi din bambus

poarta-grădină-aripă-dublă-cadru-din-lemn-bambus-umplut-opac

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei variante opace pentru poarta de grădină, atunci lemnul solid este o idee bună. Acest material nu numai că vă protejează zona de grădină de privirile curioase ale vecinilor, ci și de o spargere. Lemnul solid este un material dens, deosebit de stabil și durabil. Poate fi comandat cu o umplutură diferită pentru un design vizual mai frumos, cum ar fi stâlpii de bambus.

poarta perfectă pentru o grădină mediteraneană

poarta-gradina-aripa-dubla-lemn-fier-forjat-gradina-mediteraneana

Dacă v-ați decis o grădină mediteraneană de vis, porțile și ușile de grădină ar trebui să fie în armonie cu stilul. Porțile de grădină din lemn, care sunt decorate cu elemente din fier forjat, se potrivesc foarte bine cu acest design de grădină. Această frumoasă combinație se armonizează minunat cu plantele verzi alpiniste și se potrivește perfect în designul grădinii mediteraneene.

mânerele securizate ale porții de grădină

porți-de-grădină-mâner-din-lemn-simplu-cu-frunze-simple

Dacă doriți să vă protejați în mod eficient casa și grădina de efracție, trebuie să alegeți o poartă de grădină sigură. Această poartă ar trebui să fie bine securizată împotriva deschiderii, astfel încât mânerele și încuietoarea joacă un rol important aici. Dacă poarta de grădină este suficient de înaltă pentru a nu putea fi urcată și are mânere metalice bune care nu pot fi sparte, atunci proprietatea dvs. este mai sigură.

Lampă care atârnă deasupra porții grădinii

grădină-poartă-lemn-piatră-post-metal-arc-opac

Lumini frumoase deasupra porții grădinii sunt deosebit de atractive și primitoare. Acestea arată calea spre intrarea casei și pun în scenă cu succes poarta și designul acesteia. Iluminarea porților și ușilor de grădină nu este importantă doar pentru proiectarea vizuală a grădinii, ci și pentru securitatea proprietății. Spărgătorii se tem de lumini și spoturi și evită casele cu iluminare bună a grădinii.

Poarta de gradina cu scop decorativ

poarta-de-gradina-metalica-moderna-decorativa-fara-stalpi

Pe de altă parte, puteți alege cu ușurință modele decorative pentru porțile de grădină și ușile de grădină din proprietatea dvs. Ușile de grădină care se află în grădină nu necesită neapărat multă protecție dacă poarta principală este bine fixată. Cu o ușă decorativă de grădină puteți sublinia stilul grădinii și puteți crea un punct de atracție vizual în zona exterioară. Ușile din fier forjat oferă o idee frumoasă de design, deoarece conferă zonei de grădină o notă romantică.

poarta de gradina vopsita in alb cu gard de pichet in stanga si usa din fier forjat in dreapta

grădină-poartă-alb-pictată-arc-plante-urcătoare-ușă-metalică

Puteți obține un aspect romantic pentru grădina dvs. cu uși de grădină atât din fier forjat, cât și din lemn. Două exemple bune sunt prezentate în imagine. Una dintre ușile grădinii este din lemn și este vopsită în alb pentru un aspect și mai frumos. În combinație cu gardul de pichet plantat și arcada de urcare, se obține efectul dorit. Ușa de grădină din fier forjat, pe de altă parte, este proiectată ca un copac elegant și oferă vedere la grădină.

alege designul potrivit pentru poarta de gradina

ușă-grădină-corten-oțel-linii-geometrice-decorative

Porțile de grădină și ușile de grădină pot fi găsite într-o varietate de modele diferite și combinații de materiale și pot fi ușor adaptate la designul grădinii. Nu alegeți doar o ușă pentru aspectul său, ci acordați atenție și proprietăților sale. Dacă materialul este durabil, poate proteja împotriva efracției și arată bine în imaginea generală – atunci ați găsit poarta de grădină potrivită.

Ușă de grădină din lemn și metal

Ușă de grădină-cadru-metal-umplut-scândură-din-lemn

Ușă de grădină din lemn masiv ca variantă opacă

lemn masiv-grădină-ușă-metal-balamale-perete de grădină

Porți de grădină și uși de grădină – diverse și moderne

Uși de grădină din lemn albastru-confecționate din poartă metalică de grilaj

Poarta de gradina cu design modern

idei pentru porti de gradina si porti de gradina design modern de gradina

Poarta de gradina din otel inoxidabil

ușă de grădină decorativă poartă de grădină design din oțel inoxidabil

Poarta de gradina din lemn vintage

poarta din lemn rustic-idei usi gradina-idei vintage buchet decor

usi de gradina din metal forjat usi de gradina idei de amenajare a gradinii

uși-grădină-design-metal-filigran-umplere

Poarta dubla poarta gradina lemn idei de design modern

Ideea originală de upcycling

Idei de reciclare-porți de grădină pentru biciclete idei albe din lemn-clasic

Poarta metalica de gradina

Porți de grădină Idei de grădină idei elemente decorative

Poarta de gradina din fier forjat

Poarta de gradina usi de gradina din fier forjat design decorativ

Aripă de grădină aripă-lemn vopsit în albastru-gard de grădină gard

Porți de grădină și uși de grădină într-un design modern

Porți de grădină și uși de grădină - combinație lemn-metal

Ușă masivă-grădină-ușă construită din lemn de perete de confidențialitate în stil rustic

ușă de grădină metalică clasică design patinat sau lăcuit modern

Ușa de grădină din lemn - formă curbată în mod tradițional

porți de grădină-uși de grădină din metal rustic

Porți de grădină și uși de grădină lemn masiv-metal-balamale-japonia-grădină

poartă de grădină-oțel corten-opac-tăiat cu laser

gartentor ușă de grădină metal vintage piatră ecran de confidențialitate

Ușă de grădină cu suport pentru târâtoare din fier forjat

Gard gradina poarta metalica idei fier forjat design gradina

Idei acoperite cu ușă de grădină proiectează lemn sau metal

porți de grădină și uși de grădină lemn alb-jos două frunze

Elemente de grădină pentru casă de țară Cadru de fier de ușă de grădină decorativ negru

Flugeltueren-ardezie-gri-pictată-metal-arc-ușă ușă de grădină și uși de grădină

metal grilă grădină poartă idei gard curte

usa de lemn albastra in gradina ecran de intimitate perete plante cataratoare fuchsia

Ușă de grădină din lemn - cu fereastră de vizionare - în elemente de grădină în formă de inimă

Ușă decorativă de grădină - realizată din vârfuri decorative din fier forjat

Proiectare grădină ușă de grădină-lemn-roșu pictat idei de gard de grădină