alimentatie sanatoasa

Sănătate prin medicină naturală și o dietă echilibrată

Fructe sănătoase legume nuci ierburi

Esti ceea ce mananci. Acest adagiu, care ar dori să spună că alimentele consumate au un impact direct asupra bunăstării unei persoane, este străvechi – și totuși atât de adevărat. Nu numai figura unei persoane, ci și tenul pielii sale, precum și unghiile și părul sunt o reflectare a ceea ce consumă. O dietă sănătoasă și echilibrată este un lucru. Folosirea puterii alimentelor discret în mod vizat este arta care necesită cunoștințe. Medicina naturală este cheia succesului durabil în sănătate.

Dieta echilibrată: aceste zece sfaturi vă vor ajuta

Mic dejun paine spanac oua avocado

O dietă echilibrată este versatilă, include legume, fructe și produse de origine animală și se bucură în liniște. Societatea germană de nutriție (DGE) e.V. are zece reguli care sunt importante pentru o dietă sănătoasă. Acestea sunt după cum urmează:

1.) Puneți cereale integrale. Cu greu cineva nu ar vrea să se descurce fără produse din făină. Cu toate acestea, este recomandabil să utilizați varianta de cereale integrale. Au mai mulți nutrienți și te fac să te simți sătul mai mult timp. Se găsesc și în unele diete bogate în carbohidrați, cu conținut scăzut de grăsimi.

2.) mișcare. Dacă o persoană își menține, câștigă sau își pierde greutatea, depinde de diferența dintre caloriile consumate și caloriile consumate. Prin urmare, exercițiul regulat este necesar și important pentru a menține balanța în echilibru.

Sănătate Exerciții Yoga Consumă calorii Relaxați-vă

3.) Cinci pe zi. Trei porții de legume pe zi plus două porții de fructe pe zi oferă suficiente fibre, substanțe nutritive și substanțe vegetale.

4.) Grăsimi sănătoase. Sună puțin paradoxal, dar grăsimile vegetale (uleiuri) conțin o mulțime de lucruri sănătoase sub formă de vitamina E și acizi grași.

5.) Fără zahăr. Fără sare. Zaharul, alimentele și băuturile cu adaos de zahăr conțin un lucru în special: calorii. Cei care se abțin în mod conștient să facă acest lucru își fac mult bine corpului. De asemenea, evitarea sării dă roade. Consumul excesiv de sare poate avea un efect negativ asupra tensiunii arteriale.

6.) Pregătirea blândă. Dacă alegeți o metodă delicată de preparare pentru prăjire, grătar, coacere sau prăjire, veți proteja nutrienții din alimente.

Legume verzi Broccoli sănătos Spanac Supă de pătrunjel

7.) Animalele sunt sănătoase. Produsele lactate ar trebui să fie în meniu în fiecare zi. Peștele este recomandat de două până la trei ori pe săptămână. Consumul de carne nu trebuie să depășească 600 de grame pe săptămână.

8.) Mănâncă mult. Cei care folosesc multitudinea de alimente disponibile cât mai sezonier posibil nu riscă să mănânce unilateral.

9.) Bea apă. 1,5 litri de apă pe zi – aceasta este recomandarea de băut DGE. Băuturile îndulcite și alcoolice, pe de altă parte, sunt tabu.

10.) Ia-ți timp. Cei care doar înghițesc în grabă o mușcătură sunt flămânzi din nou mai repede decât cunoscătorul care își consumă mâncarea încet și conștient.

Medicină naturală: mâncarea devine ceva foarte special

pudră de ghimbir curcumă medicină naturală

Cei care interiorizează și respectă cele zece porunci ale DGE fac foarte bine când vine vorba de nutriție. Oricine are o nevoie mai mare din cauza unei tulpini fizice sau psihologice mai mari ar trebui să îi alăpteze în mod natural – în conformitate cu o dietă naturală. Aceasta înseamnă și că începe căutarea alimentelor care elimină deficiențele specifice.

Exemplul 1: Turmeric pentru prevenirea Alzheimerului și a cancerului

Rădăcină de curcumă pentru digestia cancerului Alzheimer

Profesorul Jan Frank a explicat Apotheken-Umschau: „Din testele de laborator știm, de exemplu, că curcumina are proprietăți de inhibare a cancerului.” Acest articol de specialitate mai spune: „În alte experimente, substanța vegetală a împiedicat depunerea anumitor complexe proteice în creier. . Aceste complexe sunt, probabil, implicate în dezvoltarea Alzheimerului. ”În plus față de aceste complexe mari de acțiune despre care se spune că sunt noul curcum superfood, rădăcina galbenă are și un efect pozitiv asupra digestiei. Turmericul încurajează ficatul să elibereze mai mult acid biliar. Se spune, de asemenea, că rădăcina galbenă ameliorează balonarea și flatulența. Cu toate acestea, își poate dezvolta efectul complet numai dacă biodisponibilitatea este garantată, adică atunci când corpul este gata să lase efectele bune ale turmericului.. Acurmin Plus, un curcum micelar special începe în acest moment.

Medicină naturală / Exemplul 2: Cireșul vindecă tulburările de somn

Cireșul sănătos împotriva tulburărilor de somn

Oricine are griji, este expus la muncă ridicată sau stres familial, are un deficit de melatonină dovedit, funcționează cu lumină artificială sau are un ritm de somn perturbat din cauza muncii în schimburi, poate beneficia de efectele pozitive ale vișinelor. Cireșa Plus, produsul corespunzător în care este înfășurată cireșul, a convins în studii: „Cireșele Montmorency nu numai că îmbunătățesc durata somnului, ci și calitatea somnului. Cercetătorii de la Northumbria University1 au putut demonstra acest lucru într-un studiu. Au dat 20 de subiecți, fie suc de cireșe, fie un placebo timp de 7 zile. Apoi au putut observa că subiecții testului nu numai că au dormit mai mult cu sucul de vișine, dar au dormit și mai adânc. ”O privire asupra detaliilor arată,

– că durata somnului ar putea fi mărită cu 40 de minute.

– că fazele de somn scurte perturbatoare ar putea fi reduse cu 77%.

Informații suplimentare despre cireșul Montmorency sunt disponibile la vișin.info.

Exemplul 3: Ghimbirul este un multifuncțional fierbinte

Ceai de ghimbir lămâie iarnă împotriva bronșitei reci

Lista utilizărilor pentru ghimbir este extrem de lungă. Pentru răceli, greață, durere, bronșită, osteoartrită și chiar pentru a susține o dietă, rădăcina, care seamănă puțin cu rădăcina de turmeric, este un produs util al naturii. La fel de remarcabilă ca lista de utilizări posibile este lista ingredientelor, care variază de la fier la calciu și potasiu până la diferite uleiuri. Spre deosebire de turmeric și vișin, ghimbirul ajută și în versiunea de bricolaj. Ceaiul de ghimbir este făcut pur din ghimbir, lămâie, apă și, eventual, zahăr.

Imagini: pixabay.com © (Creative Commons CC0) RitaE / SoFuego / explorerbob / silviarita / StockSnap / dbreen / Ajale