alimentatie sanatoasa

Nutriția cu răsaduri – avantajele și tipurile dintr-o privire

nutriție cu răsaduri proteine ​​verzi ale organismului sănătos

Primăvara se apropie și acesta este cel mai bun moment pentru curățarea și detoxifierea organismului. Acest lucru se datorează faptului că toxinele se acumulează în organism în timpul iernii și cu o dietă potrivită vă puteți ajuta corpul să scape de ele. Acest lucru ar trebui, desigur, să se facă fără foamete și regimuri complicate. Tot ce trebuie să faceți este să furnizați organismului aminoacizi, grăsimi și zaharuri simple de înaltă calitate. Avantajul acestor substanțe nutritive este că organismul nu trebuie să folosească multă energie pentru a le absorbi și prelucra. Fructele și legumele sunt cele mai bune. Acestea pot fi consumate sub formă de salate sau suc.

Nutriție cu răsaduri pentru purificarea organismului

nutriție cu răsaduri care conservă capacul de muguri de borcan

Dar există un alt aliment care poate ajuta la detoxifierea organismului și, de asemenea, este foarte sănătos. Și asta înseamnă răsaduri. Proprietățile lor pozitive se caracterizează printr-o proporție mare de enzime și substanțe nutritive. Prin urmare, ele sunt, de asemenea, ușor de prelucrat de către organism. Un avantaj important al Dieta cu răsaduri apare că sistemul imunitar este întărit. Acest lucru se datorează faptului că organismul recunoaște un nou potențial energetic și organismul poate astfel curăța, regla și recupera mai ușor. Mai mult, se pot forma noi celule. Nu fără motiv enzimele menționate mai sus sunt denumite energie vie din alimente. Aceștia sunt responsabili de procesarea nutrienților și sunt catalizatori care controlează toate procesele din organism. Acesta este motivul pentru care dieta răsadurilor este, de asemenea, atât de benefică.

Nutriția cu răsaduri – ce este special la răsaduri?

germeni nutritie cu butasi vitamine proteine ​​vegetale

Semințele încep să germineze imediat ce intră în contact cu aerul, apa și o anumită temperatură. O mulțime de energie este stocată în ele în timpul acestui proces. Dacă răsadurile intră în contact cu tractul nostru gastro-intestinal prin nutriție cu răsaduri, această energie este eliberată. Dacă răsadurile nu depășesc 7 zile, cantitatea de enzime crește. Pentru a ilustra întinderea, se poate menționa că această cantitate este de o sută de ori mai mare decât pentru fructe și legume. Nutriția cu răsaduri permite organismului să compenseze cu ușurință lipsa enzimelor care a apărut în timpul iernii.

Dieta cu răsaduri depășește fructele și legumele

nutriție cu răsaduri coș lichen alimente sănătoase

O altă caracteristică specială a dietei cu răsaduri, și mai ales cu răsadurile în sine, este aceea că carbohidrații sunt descompuși în zaharuri simple. Acest lucru le oferă o nouă structură pe care corpul o poate procesa mult mai ușor. Proteinele experimentează, de asemenea, o schimbare. În acest proces, acestea sunt transformate în aminoacizi ușor de procesat, în timp ce grăsimile sunt descompuse în acizi grași. În aceasta constau de fapt grăsimile. Și acestea nu sunt în niciun caz toate proprietățile pozitive care apar atunci când germinează. În plus, cantitatea de vitamine crește de trei până la cincisprezece ori. În același timp, mineralele primesc o cantitate și o relație uniformă între ele. Drept urmare, ele pot fi absorbite în mod egal de organism. Aceasta înseamnă că toate mineralele absorbite în dietă cu răsaduri pot fi procesate la fel de bine și niciunul dintre ele nu se pierde.

Dieta cu răsaduri – proteine, vitamine și minerale în cantități mari

muguri plante verzi nutriție legume proteine ​​vitamine

Răsadurile conțin o cantitate mare de apă, precum și fibrile. Acest lucru este valabil și pentru antioxidanți. Drept urmare, o dietă cu răsaduri împiedică distrugerea ADN-ului și îmbătrânirea este încetinită. În principiu, trebuie să știți că cantitatea de proteine, vitamine, enzime și minerale sau, pe scurt, toți nutrienții importanți, precum și ADN și acid ribonucleic (ARN), este cea mai mare în acest moment al creșterii plantelor..

Nutriția cu răsaduri – avantajul pentru enzime

răsaduri de sămânță verde cultivă îmbunătățesc detoxifierea nutriției

Pentru a înțelege de ce aceste proprietăți și dieta răsadurilor sunt atât de speciale, trebuie să știți că organismul trebuie să descompună toate proteinele, grăsimile și carbohidrații în structuri simple pentru a le prelucra. Acest lucru nu mai este necesar după consumul de răsaduri, deoarece acestea intră în organism într-o stare deja degradată. Din acest motiv, răsadurile, precum și fructele și legumele, sunt, de asemenea, alimentele perfecte pentru organism. Hrănindu-se cu răsaduri, corpul este alimentat cu toți nutrienții importanți fără a fi nevoie să utilizeze depozitul de energie din enzime pentru digestie. Acest lucru permite acestora din urmă să evolueze și apoi să oxideze și să ionizeze celulele slabe, permițând corpului să se recupereze și să curețe. Dacă enzimele ar face față digestiei, nu ar putea ajunge la asta.

Dieta cu răsaduri – Ce răsaduri ar trebui consumate?

corp de dezintoxicare germinează fasole răsaduri plante vegetariene

Când mâncați răsaduri, nu ar trebui să vă blocați pe un singur tip de răsad. Pentru ca organismul să poată obține suficiente proteine ​​și toți nutrienții necesari, ar trebui să combinați mai multe tipuri. Pe lângă un gust diferit, fiecare tip de răsad are, de asemenea, avantaje și proprietăți diferite, care ar trebui luate în considerare. Am dori acum să vă prezentăm câteva tipuri de răsaduri pentru o nutriție adecvată, astfel încât să puteți obține o imagine de ansamblu aproximativă.

Dieta cu răsaduri de lucernă

răsaduri de lucernă nutriție lucernă detoxifiere organism sănătos

Lucerna este cunoscută și sub denumirea de lucernă. Răsadurile sunt foarte sănătoase. Acest lucru se datorează cantității mari de vitamine, proteine ​​și minerale. De asemenea, are toți aminoacizii esențiali. Aceste răsaduri se consumă cel mai bine între a 5-a și a 7-a zi. În acest timp, proporția de vitamina A și grupa B, C, D, E și U. Mineralele pot fi, de asemenea, cel mai bine absorbite de organism în această perioadă. Acestea sunt în special fier, fosfor și calciu.

germeni de lucernă alimente vegetale vegane sănătoase

Dieta cu răsaduri de floarea-soarelui

semințe de floarea-soarelui încolțesc răsaduri mănâncă vitamine proteine

Aceste răsaduri au până la 30% proteine. Un alt ingredient sunt lecitinele. Vitamina D, care se găsește rar în legume, este disponibilă și aici. Acest lucru este deosebit de important, astfel încât organismul să poată prelucra calciul. La rândul său, aceasta întărește oasele.

Dieta cu răsaduri de hrișcă

răsadurile de hrișcă mănâncă legume de dezintoxicare corporală

Răsadurile de hrișcă conțin toți cei opt aminoacizi esențiali. Ele sunt, de asemenea, cea mai completă sursă de proteine ​​din lume. Au proprietatea de a curăța și alcaliniza intestinul gros și de a stimula digestia. Aceste răsaduri conțin, de asemenea, o mulțime de lecitine. Corpul are nevoie de acestea pentru a descompune grăsimile prezente în corp. Răsadurile de hrișcă îmbunătățesc, de asemenea, circulația sângelui.

Dieta cu răsaduri – semințe și răsaduri de hrișcă

semințe de hrișcă răsaduri germeni nutriție sănătoasă

Dieta cu răsaduri de broccoli

nutriție cu răsaduri enzime proteine ​​vitamine sănătoase

Răsadurile de broccoli sunt o altă sursă de substanțe nutritive importante. Printre altele, acestea conțin sulforafan, a cărui proporție în răsaduri este între zece și o sută de ori mai mare decât în ​​legume. De asemenea, eliberează o enzimă naturală numită glutation care neutralizează și detoxifică carcinogenul prezent în organism înainte de a deteriora ADN-ul.

Dieta cu răsaduri de ridiche

ridichi legume muguri sănătoși nutriție detoxifiere

Proprietățile pozitive ale puieților de ridiche sunt că, de exemplu, elimină și eliberează căile respiratorii de mucus. De asemenea, asigură excreția viermilor și îmbunătățesc flora intestinală.

Dieta cu răsaduri de fasole mung, linte, fasole adzuki

fasolea mung gătește răsaduri vitamine sănătoase nutriție

Aceste răsaduri conțin fibrile solubile. De asemenea, au un efect pozitiv asupra colesterolului scăzut, deoarece elimină colesterolul LDL periculos din sânge. Deoarece răsadurile pot regla insulina din organism, ele au și un efect pozitiv asupra zahărului din sânge.

linte răsaduri alimentație sănătoasă vitamine minerale

Dieta cu răsaduri de schinduf

Răsaduri de schinduf salată sănătoasă de semințe moribunde

Pe de o parte, aceste răsaduri au un efect calmant asupra membranelor mucoase. Cu ajutorul lor, totuși, sistemul digestiv este, de asemenea, curățat și alimentat cu substanțe nutritive. Acestea reduc inflamația și conțin clorurile responsabile de grăsimile din organism. Acesta este modul în care greutatea corporală este controlată.

semințele de schinduf mănâncă răsaduri dietă dietetică

pizza răsaduri sănătoase muguri legume mănâncă substanțe nutritive

mâncare sănătoasă cu răsaduri rețetă de copt pizza

sandviș lucernă răsad baghetă castravete brânză lucernă

sandviș răsaduri preparare gătit alimente sănătoase vitamine

sandviș vegetarian vegetari muguri de legume puieți boia de pâine

salata de fasole muguri răsaduri alimente sănătoase

răsaduri salată linte sănătoasă vegană boia legume

salata de legume organism răsad întări alimentația bol

nutriție cu răsaduri salată vegetală pătrunjel legume

vegan nutrition detox body muguri de primăvară

organismul detoxifică răsadurile germinează fasole enzime

nutriție cu răsaduri germeni de lucernă legume dietetice