alimentatie sanatoasa

Ce să mănânci pentru gripă și răceli? – Consolidați sistemul imunitar

întărește sistemul imunitar împotriva gripei și răcelilor ce mănâncă

Când mâncăm sănătos, ne aprovizionăm corpul cu vitamine, minerale și antioxidanți importanți care îl ajută să-și construiască apărarea împotriva gripei și răcelilor poate construi. Cu toate acestea, nu ne vom limita cu sfatul „Mănâncă mai multe fructe și legume” și îți vom oferi câteva alimente care îți pot întări sistemul imunitar.

De ce ajuta pestii impotriva gripei si racelii?

consumă pește acizi grași omega-3 împotriva gripei și a răcelii

Speciile de pești grași sunt utile aici, deoarece sunt bogate în acizi grași omega-3. Acești acizi grași sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a inhiba procesele inflamatorii. În corp există în mod constant cei cu care se luptă. Chiar și în cazurile de boli cronice, acizii grași omega-3 pot ajuta organismul doar, îi pot facilita funcțiile normale și pot face față microorganismelor.

Stridii bogate în zinc

Stridii împotriva gripei și răcelilor conținutul de zinc al sistemului imunitar

Zincul este excelent pentru eficacitatea sa împotriva gripei și răcelilor. Un studiu canadian anul trecut a arătat că a redus durata bolii. Stridiile în special sunt bogate în zinc, dar se recomandă consumarea acestora după tratament termic.

Usturoi pentru gripă și răceli

Consumul de usturoi împotriva sistemului imunitar împotriva gripei și răcelilor

În ciuda mirosului neplăcut, usturoiul este bine de consumat în mod regulat, mai ales în perioadele anului, când infecțiile sunt frecvente. Alicina din usturoi are efecte antibacteriene și antioxidante puternice care previn răcelile și ameliorează simptomele acestora.

Semințe de anason aromatice pentru tuse

anason împotriva efectului antibacterian al tusei

Semințele de anason au proprietăți antibacteriene care ajută la combaterea infecțiilor respiratorii superioare. Ceaiul de anason este o modalitate sigură de a calma tusea cu această plantă. Următoarea rețetă cu anason este eficientă pentru tuse: o cană de semințe de anason zdrobite, se scurge cu un pahar de apă fiartă și se adaugă usturoi, scorțișoară și miere. Bea ceaiul de trei ori pe zi.

Citrice

feliile de citrice de vitamina C întăresc sistemul imunitar împotriva gripei și a răcelii

Citricele sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, care este o parte indispensabilă în luptă împotriva gripei și răcelilor sunt. La primul simptom al bolii, mâncați o lămâie.

Afine

mananca afine pentru gripa si raceli antioxidanti

Afinele conțin unul dintre cei mai activi antioxidanți – antocianine. Consumați-le proaspete, uscate sau într-un desert dulce de lapte.

ciocolata amara

Mănâncă ciocolată neagră pentru bucăți de gripă și răceli

Ciocolata neagră este utilă datorită polifenolilor și zincului pe care îl conține. Cu toate acestea, pentru a reduce efectele negative ale celorlalte ingrediente, cum ar fi zahărul și grăsimile saturate, ar trebui să mănânci ciocolată neagră cu 70% conținut de cacao și nu mai mult de trei bucăți pe zi.