alimentatie sanatoasa

Arpagicul este sănătos? – Ingrediente și efecte asupra sănătății dintr-o privire!

Arpagicul proaspăt este una dintre cele mai populare ierburi din Germania și sunt adesea folosite pentru rafinarea și condimentarea diferitelor feluri de mâncare. Dar nu numai că convinge prin gustul său blând, dar conține și cantități foarte mari de minerale sănătoase, vitamine și uleiuri esențiale. Folosit în stare proaspătă, este foarte bogat în vitaminele A, C și K, acid folic și fier, într-o formă care este absorbită rapid de corpul nostru. Puteți afla dacă arpagicul este sănătos și multe sfaturi de depozitare și pregătire în articolul nostru!

Arpagicul sănătos pentru hipertensiunea arterială ierburi proaspete efect sănătate

Științific, arpagicul se numește Allium schoenoprasum și aparține aceleiași familii ca ceapa de primăvară, șalotele și usturoiul. Potrivit multor cercetări și studii științifice, poate reduce tensiunea arterială ridicată sau nivelul colesterolului și chiar poate ajuta la tratarea diferitelor tipuri de cancer. Planta sănătoasă este disponibilă în majoritatea supermarketurilor și magazinelor alimentare pe tot parcursul anului. Există două tipuri de arpagic cunoscute pe piață – arpagic de ceapă, pe care îl știm cu toții și arpagic chinezesc, cunoscut și sub numele de arpagic cu usturoi. Principala diferență dintre cele două soiuri constă în frunze. Arpagicul comun are frunze înalte, în timp ce cele chinezești tind să fie plate și mai scurte.

Arpagicul este sănătos? – Ingrediente dintr-o privire

Arpagicul dă unt de ierburi pe care îl folosesc ierburile

Arpagicul proaspăt este folosit în principal pentru rafinarea felurilor de mâncare, inclusiv salate, cartofi la cuptor, ouă rusești, unt de ierburi etc. Cu toate acestea, chiar dacă consumați planta numai în cantități mici, puteți beneficia în continuare de efectele sale benefice asupra sănătății, luând-o în mod regulat. Doar 1 lingură de arpagic proaspăt tocat oferă corpului nostru următoarele substanțe nutritive:

 • Energie: 0,9 calorii
 • Fibre alimentare: 0,6 grame
 • Vitamina K: 6,38 micrograme sau 6% din cantitatea zilnică recomandată
 • Vitamina C: 1,76 miligrame sau 4,7% din cantitatea zilnică recomandată
 • Vitamina A: 6,45 µg sau 2% din doza zilnică
 • Acid folic: 3,15 pg
 • Calciu: 13 miligrame
 • Potasiu: 43,4 miligrame
 • Fier: 0,5 miligrame

Care sunt beneficiile plantei pentru sănătatea noastră?

Arpagic Ierburi proaspete sănătoase Instrucțiuni de înghețare Hipertensiune arterială Remedii la domiciliu

 • Pe lângă o varietate de vitamine, arpagicul proaspăt conține și antioxidanți flavonoizi care îmbunătățesc sănătatea inimii, au efecte antiinflamatorii și ajută la combaterea cancerului. În plus, ingredientele pe care le conține, precum sulful, au un efect de curățare și stimulează metabolismul celular.
 • În medicina populară și medicina naturală, planta este folosită de ani de zile pentru tratarea viermilor și paraziților din organism.
 • Împotriva tensiunii arteriale crescute – Un studiu realizat de Universitatea Punjaby din India a constatat că arpagicul proaspăt este sănătos și are proprietăți diuretice, expectorante și de curățare a sângelui. Consumul regulat poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
 • Arpagicul este o sursă excelentă de plante pentru Vitamina K. Vitamina K este o vitamină esențială, vitală, care este implicată în multe procese din organism. Este deosebit de important pentru sănătatea oaselor și pentru coagularea sângelui.

Arpagicul împotriva ierburilor proaspete de tensiune arterială afectează sănătatea

 • Planta este bogată în acid folic – Acidul folic este o vitamină B solubilă în apă care este implicată într-o serie de procese metabolice și de creștere importante din organism. Acidul folic joacă un rol important în prevenirea bolilor precum demența, bolile cardiovasculare și depresia. Deoarece organismul nu poate produce vitamina însăși, trebuie să ne asigurăm că este furnizată în mod regulat și adecvat prin alimente.
 • Arpagic sănătos pentru digestie – La fel ca usturoiul, arpagicul proaspăt conține numeroși nutrienți esențiali și fibre, inclusiv zinc, fosfor, acid pantotenic și tiamină. Acestea ajută la ameliorarea afecțiunilor stomacale precum gazele și crampele stomacale și stimulează digestia.

Arpagicul îngheță ierburile sănătoase care exercită tensiunea arterială ridicată remedii casnice

 • Împotriva cancerului – Diverse studii științifice au arătat că consumul regulat de arpagic și alte legume cu aliu care conțin alicină pentru Prevenirea cancerului de prostată și de stomac poate contribui. Arpagicul proaspăt stimulează, de asemenea, producția de glutation din organism – un mijloc prin care organismul poate identifica și elimina cu succes substanțele cauzatoare de cancer.
 • Îmbunătățește sănătatea ochilor – Arpagicul este foarte bogat în carotenoizi luteină, quercetină și zeaxatină. Conform unor studii științifice, acești cortionoizi pot reduce stresul oxidativ la nivelul ochilor, pot îmbunătăți vederea și pot preveni degenerescența maculară la bătrânețe.

Oferă o piele strălucitoare și sănătoasă

Arpagic masca de fata proaspata pe baza de plante

Arpagicul proaspăt nu numai că ajută la combaterea diferitelor afecțiuni și boli, dar asigură și o piele strălucitoare și sănătoasă. Această proprietate a plantei se datorează în principal conținutului său ridicat de beta-caroten. De exemplu, o mască de față de casă poate ajuta la tratarea acneei, în timp ce vitamina C pe care o conține întărește pielea și reduce liniile fine și ridurile. Și așa funcționează: Se amestecă 2 linguri de arpagic proaspăt tocat cu 1 lingură de miere, quark cu conținut scăzut de grăsime și ulei de măsline și se aplică masca pe față. Se lasă să acționeze 30 de minute și apoi se clătește bine cu apă caldă.

Congelați arpagicul și alte sfaturi despre depozitare și pregătire

Arpagicul congelează sfaturi ierburile proaspete afectează sănătatea

Arpagicul este o fabrică pe tot parcursul anului și, prin urmare, este disponibil în supermarketuri pe tot parcursul anului. Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați o atenție deosebită tulpinilor verde deschis, uniform colorate și pline. Iarba poate fi găsită și uscată, dar nu ne recomandăm. Ca urmare a deshidratării, se pierd mulți nutrienți și vitamine.

 • Învelite într-un prosop de hârtie și depozitate în sertarul pentru legume, arpagicul rămâne proaspăt până la 3-4 zile.
 • Dacă a rămas prea mult, puteți îngheța toate ierburile proaspete, inclusiv arpagic. Pentru a face acest lucru, tocați planta și congelați-o în forme de cuburi de gheață cu puțină apă, de exemplu, sau porționați-o într-o pungă de congelator sau într-un recipient etanș la aer..
 • Un mic sfat de gătit de la noi – arpagicul este sensibil la temperaturi ridicate și, prin urmare, nu trebuie gătit. Deci, cel mai bine este să-l folosiți pentru a rafina preparatele gătite cu puțin timp înainte de servire. Unele dintre cele mai populare moduri de a te bucura de arpagic sunt cartofii la cuptor, salatele, untul de ierburi sau diferite feluri de mâncare cu ouă.

Sunt cunoscute efectele secundare?

Arpagic efect sănătos al ierburilor proaspete pentru hipertensiune arterială

Deși arpagicul este sănătos și foarte bogat în vitamine și substanțe nutritive, consumul excesiv poate provoca probleme stomacale precum flatulența, gazele sau diareea. Persoanele alergice la ceapă sau usturoi ar trebui să evite și arpagicul.

Arpagicul are efect asupra sănătății cu untul de plante_200330102827