alimentatie sanatoasa

7 modalități ușoare de detoxifiere și sfaturi utile

detox-corp detox-utile-sfaturi-eșantion plan de nutriție

V-ați întrebat și voi care sunt consecințele stilului de viață dinamic al milioanelor de oameni din întreaga lume astăzi? Cu toții trăim în viața noastră cotidiană stresantă și, în majoritatea cazurilor, într-un mediu urban murdar. Așadar, oamenii sunt în mod constant atacați de diverse substanțe chimice și toxine conținute în alimente, aer și apă. Corpurile noastre și toate organele umane interne sunt atacate suplimentar, deoarece funcționarea normală a sistemelor corpului este prevenită în continuare de obiceiurile alimentare nesănătoase, de pregătirea incorectă a alimentelor și de combinația lor slabă. Ca urmare, pot fi observate adesea următoarele simptome: performanță scăzută, dureri de cap, lipsă de concentrare, răceli și alergii, dureri de spate, unghii fragile, căderea părului și altele asemenea.

Una dintre cele mai bune modalități prin care oricare dintre noi ne putem menține sănătoși și ne putem încadra într-un mediu poluat și toxic este detoxifierea organismului. Această metodă se referă în principal la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, tratamentul tractului intestinal, detoxifierea ficatului, curățarea rinichilor, a sistemului limfatic, a plămânilor, a sângelui și a pielii. Acestea sunt organe și sisteme ale corpului uman care susțin echilibrul acido-bazic important din organism, absorb nutrienții necesari organismului și sunt implicați în detoxifierea substanțelor chimice și a toxinelor din organism. Prin detoxifierea acestor sisteme, îți vei recăpăta energia și vitalitatea, îți vei crește cu siguranță imunitatea și vei putea lucra într-un mod mai concentrat. Acesta este modul în care vă puteți îmbunătăți sănătatea generală a corpului.

Există diferite modalități de detoxifiere a corpului, de exemplu prin alimente sănătoase, plante medicinale, prin meniuri speciale în cadrul unor planuri de nutriție mai lungi. Astăzi, echipa Deavita vrea să vă prezinte 7 moduri simple de a vă detoxifica corpul prin alimente sănătoase.

1. Detoxifiere corporală: meniu vegan, 21 de zile

Detox de corp-meniu vegan-sucuri-smoothie-uri-feluri de mâncare fără gluten

Dacă alegeți să vă detoxificați corpul printr-un meniu vegan, vă putem felicita doar pentru alegerea perfectă. Acum aveți nevoie de un meniu zilnic compus în întregime din alimente pe bază de plante, dintre care 80% ar putea fi crude.

Meniul dvs. zilnic vegan trebuie să conțină următoarele produse: sucuri, shake-uri, piureuri, fructe, legume, muguri, salate, legume la abur, feluri de mâncare fără cereale fără gluten, feluri de fasole, suficientă apă.

Utilizați cantitatea minimă de sare și grăsime posibilă; este mai bine să excludeți uleiul din meniu, precum și toate tipurile de ulei de măsline, inclusiv uleiurile presate la rece..

Meniu de detoxifiere vegan

Dimineața: sucuri, fructe proaspete sau shake-uri de fructe.

Prânz: fructe sau piureuri.

Cina: salată verde + muguri + legume aburite + vas de cereale fără gluten.

2. Detoxifiere corporală: alimente crude: 7-21 zile

Vegan-detox-menu-detox-food raw-fresh-food

Meniul zilnic ar trebui să fie în întregime din alimente crude. Acesta trebuie să conțină: sucuri, shake-uri, piureuri, fructe, legume, muguri, salată verde, semințe, sâmburi și nuci (30 de grame pe zi) și suficientă apă. Consumați cantități minime de sare și grăsimi, excludeți mai degrabă uleiul din meniu, precum și toate tipurile de ulei de măsline, precum și alte uleiuri presate la rece.

Meniu crud

Dimineața: sucuri, fructe proaspete sau shake-uri de fructe.

Prânz: fructe sau piureuri.

Cina: salată verde + muguri + semințe sau nuci (maximum 30 de grame).

3. Detoxifiere corporală cu sucuri, fructe și legume cu frunze verzi: 7-21 zile

Detoxifiere corporală-cu-sucuri-fructe-legume-cu-frunze-verzi

Meniul zilnic ar trebui să fie acum în întregime din fructe și legume crude, să conțină sucuri, shake-uri, piureuri, fructe, legume cu frunze verzi și multă apă. Dar nu ai voie să mănânci sare sau grăsimi.

Meniu Detox cu sucuri, fructe și legume cu frunze verzi:

Dimineața: sucuri (fructe și legume cu frunze verzi), fructe, piureuri.

Prânz: fructe sau piureuri (fructe și legume cu frunze verzi).

Cina: salată verde + fructe semiacre sau acre.

4. Detoxifiere cu fructe: 7-21 zile

corp-detoxifiere-cu-fructe-sfaturi-alimentare-sanatoasa

Meniul zilnic ar trebui să includă o varietate de fructe și shake-uri de fructe, sunt recomandate și smoothie-uri, dimineața, la prânz și seara. Mănâncă un singur tip de fruct pe zi, adică nu combini fructele! Toate fructele ar trebui să fie foarte coapte și dulci.

Meniu de detoxifiere a fructelor:

Dimineața: fructe.

Prânz: fructe sau shake-uri de fructe, smoothie-uri.

Cina: fructe sau shake-uri de fructe, smoothie-uri.

5. Detoxifiere mono fructe: 7-14 zile

Mono-fructe-meniu de detoxifiere a corpului-meniu de zi-smoothie-uri-un tip de fructe

Meniul zilnic trebuie să conțină un singur tip de fructe. După 20 mai este cel mai bun moment pentru detoxifierea mono fructelor cu cireșe, dar trebuie să le mănânci cu atenție (mestecă-le bine). Există două abordări ale cantității de fructe care pot fi consumate pe zi: fie puteți mânca cantități nelimitate până când sunteți complet mulțumit, sau până la 2 kg pe zi. Aceasta este cantitatea recomandată de fructe pe zi.

Meniu pentru detoxifiere mono fructe:

Dimineața: 1 tip de fructe.

Prânz: 1 tip de fructe.

Cina: 1 fel de fructe.

6. Detox de suc: 7-10 zile

Detox Leaf Smoothie Vegetal Smoothie Juice Detox Ways

Pentru această perioadă, vă recomandăm ca meniul dvs. zilnic să fie format în principal din sucuri de fructe și din preparate din legume cu frunze verzi.

Meniu detoxifiere suc:

Dimineața: suc de fructe și suc din legume cu frunze verzi combinate. Exemplu: mere și frunze verzi.

Prânz: suc de fructe sau suc de legume cu frunze verzi. Exemplu: suc de portocale sau suc de portocale și suc din legume cu frunze verzi.

Cina: Se agită cu fructe și legume cu frunze verzi. Exemplu: căpșuni cu legume cu frunze verzi.

7. Detoxifierea apei

Sfaturi-pentru-detoxifiere-corporală-izvor-de-apă-de-băutură-program-detoxifiere

Acest tip de detoxifiere trebuie făcut numai sub supraveghere medicală și / sau sub supravegherea unui specialist în post.

Detoxifierea de acest tip se aplică în totalitate acasă atunci când se face pentru o perioadă scurtă de timp – de la 1 la 3 zile. În acest proces, cantități semnificative de toxine sunt răpite din organism. Acest tip de detoxifiere este cea mai puternică metodă de detoxifiere. Acest lucru eliberează complet corpul de toate toxinele și substanțele chimice inutile.

În fiecare zi se bea doar apă. Cantitatea recomandată de apă pe zi este de până la 2 litri de apă călduță, recomandăm apă de izvor. Fii foarte atent!

Meniu pentru detoxifiere cu apă:

Dimineața: apă.

Prânz: apă.

Cina: apă.

Important: Metoda de detoxifiere prezentată aici este eficientă, dar foarte strictă. Înainte de a vă decide să faceți acest lucru, trebuie să solicitați sfatul unui profesionist sau, mai ales, al medicului dumneavoastră care va lua în considerare sănătatea dvs. individuală și vă va sugera un plan nutrițional eficient..